Visų pirma, prieš užsirašydama pas ginekologą, užrašykite veiksnius, kurie jums kelia nerimą ir diskomforto jausmą. Tai taps pagrindinėmis pokalbio su specialistu temomis, pataria DELFI.lv. Jums padės dažniausiai pasireiškiantys simptomai, apie kuriuos būtina pasikalbėti su savo gydytoju.

1. Niežulys, išskyros ir nemalonus kvapas

Niežėjimas, diskomforto jausmas ir aštrus kvapas – pagrindiniai sunerimti verčiantys veiksniai, į kuriuos nereaguoti negalima. Jie gali byloti apie sutrikimus, susijusius su perdėtu grybelių dauginimusi ar kitas urogenitalinės sistemos ligas. Gydytojas galės duoti vertingų patarimų dėl mitybos ar gydymo.

2. Prasta savijauta mėnesinių metu

Bloga savijauta per mėnesines – dar vienas problemų su sveikata rodiklis. Nors ne visada. Natūralų ciklą apsunkinti gali mažojo dubens susirgimai, nusilpęs imunitetas, pervargimas ar net prasta fizinė forma. Tik pasikalbėjus su specialistu galima surasti tikrąją prastos savijautos priežastį ir išspręsti šią problemą.

3. Vėluojančios ar išnykusios mėnesinės

Mėnesinių vėlavimas ar išnykimas bet kokiu gyvenimo laikotarpiu iki menopauzės pradžios – besąlygiškas pretekstas kreiptis pas ginekologą. Tokio sutrikimo priežastimi gali tapti nepakankamas svoris, įtampa, hormonų pusiausvyros sutrikimai ir daugybė kitų veiksnių. Negalima žaisti su tokiais dalykais, kaip galimybe susilaukti vaikų. Todėl sutrikus mėnesinių ciklui neatidėliodamos kreipkitės pas specialistą.

4. Skausmas krūtinėje

Nors ir atrodytų, kad ginekologas neturi nieko bendro su krūtine, jeigu jaučiate skausmą šioje srityje, privalu apie tai pasitarti su specialistu. Simptomai ir pasekmės gali būti labai skirtingi, todėl tik gydytojas sugebės atsakyti į jums rūpimus klausimus bei skirti reikiamą gydymą.

5. Skausmas sekso metu

Jeigu tai ne pirmas, antras ir ne penktas kartas, o skausmas sekso metu vis dar juntamas, būtina kreiptis pas gydytoją. Tik specialistas galės apžiūrėti, ar nėra patologijų, nustatys skausmo priežastis ir nuspręs, kaip šią problemą išspręsti.

6. Nėštumo kontrolė

Nors galimybė suteikti gyvybę yra didžiulė dovana, ja naudotis būtina atsakingai. Iki menopauzės periodo būtina žinoti visus nėštumo kontrolės būdus ir išsiaiškinti, kokios priemonės padės jums išvengti nepageidaujamo nėštumo.

Prisiminkite, kad kalbantis su ginekologu galima užduoti klausimus, kurių savarankiškai išspręsti neįmanoma ar kurių su draugėmis ar kolegėmis darbe neaptarsi. Moters sveikata – labai svarbus dalykas, todėl apsilankymas pas ginekologą yra būtinas ir žiūrėkite į tai ramiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)