Sausio 21–27 dienomis sergamumo rodiklis visoje šalyje siekė 155,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Prieš tai buvusią savaitę fiksuota 127,7 susirgimo 10 tūkst. gyventojų.

Sergančiųjų gerokai padaugėjo visose apskrityse, rodo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenys.

Gripo epidemija paskelbta jau aštuoniose savivaldybėse, specialistai ją rekomenduoja skelbti dar šešiose: Klaipėdos mieste bei Telšių, Panevėžio, Kaišiadorių ir Raseinių rajonuose, o nuo antradienio epidemija skelbiama Alytaus mieste.

„Nuo rytojaus jau skelbsim gripo epidemiją“, – BNS patvirtino Alytaus miesto Komunikacijos skyriaus vedėjos pavaduotoja Loreta Gaižiuvienė.

Vien sergamumas gripu visoje šalyje išaugo kone dvigubai – nuo 3890 atvejų trečiąją savaitę iki 6964 atvejų ketvirtąją.

„Sergamumas padidėjo absoliučiai visose apskrityse ir visoje Lietuvoje bendrai rodiklis yra padidėjęs, palyginti su trečia metų savaite. Taip pat šiais metais bendras rodiklis didesnis, palyginti su praėjusių metų ketvirtąja savaite“, – BNS sakė Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyr. specialistė Brigita Rašimaitė.

Pernai sergamumas tuo pačiu metu buvo 144 atvejai 10 tūkst. gyventojų. Anot specialistų, priežasčių, dėl ko išaugo sergamumas gripu, gali būti įvairių.

„Gali būti, kad ir žmonės nepakankamai saugosi, nepasirūpina. Gali būt, kad vengia pasiskiepyti, taip pat gali būti, kad skiepijmo apimtys gali būti mažesnės. Šiais metais vyrauja pavojingesnis A tipo gripo virusas“, – teigė B. Rašimaitė.

Iki šiol epidemijos paskelbtos Kauno ir Panevėžio miestuose, taip pat Elektrėnų, Prienų, Ukmergės, Ignalinos, Kėdainių ir Jonavos rajonuose.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją