Plastikos chirurgas Patrickas Mallucci daugybę metų studijavo modelių krūtų nuotraukas moteriškuose žurnaluose ir bulvariniuose leidiniuose, kad atrastų idealios krūtinės formulę, rašo DELFI.ee.

„Kruopščiai tyrinėjau iki pusės apsinuoginusių garsiausių modelių fotografijas, kad nustatyčiau būtent tas proporcijas, kurios paverčia krūtis itin patraukliomis. Gauti duomenys leido man suformuluoti savotišką estetinį standartą, kuriuo galima vadovautis atliekant krūtų didinimo operacijas“, – sakė jis.

P. Mallucci teigė, kad krūtys laikomos gražiomis tuomet, kai spenelis būna šiek tiek pakrypęs į viršų, o viršutinė krūtų dalis virš spenelių būna šiek tiek mažesnė už apatinę – jų proporcijos turėtų būti maždaug 45:55.

„Visose modelių fotografijose krūtys atitiko šiuos reikalavimus“, - teigė plastikos chirurgas, pažymėdamas, kad arčiausiai idealo yra amerikiečių manekenės Caprice Bourret krūtys. Tuo tarpu garsioji perfekcionistė Victoria Beckham akivaizdžiai suklydo, rinkdamasi krūtų implantus - apvalūs „kamuoliai“ atrodo nenatūraliai, sakė jis.

Idealios krūtys nebūtinai turi būti didelės. Pirmiausia, jos turi būti natūralios. Laimė, natūralia krūtine kol kas gali pasigirti dauguma moterų. Tačiau jos kiekvieną dieną savo krūtims kelia daug išbandymų, kurie neprideda joms grožio ir patrauklumo. Taigi kas labiausiai kenkia jūsų krūtinės formai?

1. Netinkama liemenėlė. Per maža liemenėlė įsirėžia į odą ir apsunkina kraujotaką. Per didelė liemenėlė blogai prilaiko krūtis. Visai atsisakyti liemenėlės negalima, net ir turinčioms itin mažas krūtis. Jeigu nebus prilaikomas didelis biustas, tuomet išsitemps krūtinės oda ir sugrąžinti jai elastingumą bus itin sudėtinga.

2. Sportas. Tiksliau tariant, ne pats sportas, bet krūtų „šokinėjimas“ sportuojant. Tai ištampo krūtų audinius. Apskaičiuota, kad krūtų šokinėjimo amplitudė sumažėja trečdaliu, jei moteris segi paprastą liemenėlę, ir trimis ketvirtadaliais, jei moteris dėvi specialią sportinę liemenėlę.

3. Bloga laikysena. Nuolat sukūprinta nugara nesuteikia patrauklumo nei jums, nei jūsų krūtinei. Taigi stenkitės vaikščioti tiesiai ir nesikūprinti.

4. Tiesioginiai saulės spinduliai. Krūtų oda yra netgi jautresnė negu veido oda, todėl ultravioletiniai spinduliai jai gali būti itin žalingi. Aplink spenelius gali atsirasti raukšlelių, o iškirptės srityje – pigmentinių dėmių. Taigi nesivaikykite mados kaitintis saulėje be liemenėlės, o soliariumuose naudokite apsauginius lipdukus ir stiprius apsauginius kremus.

5. Staigūs svorio svyravimai. Kai imate laikytis radikalios dietos, riebaliniai audiniai biusto srityje pradeda tirpti vieni pirmiausių, todėl jūsų krūtys gali ne tik sumažėti keliais dydžiais, bet ir nukarti bei subliūkšti.

6. Karšta vonia. Krūtims apskritai kenkia aukšta temperatūra, mažinanti jų stangrumą ir skatinanti odos suglebimą. Jeigu mėgstate pirtį, stenkitės būti joje ne ilgiau kaip 10 – 15 minučių.

7. Nėštumas ir kūdikio žindymas. Po gimdymo krūtys praranda stangrumą, ant jų gali atsirasti strijų. Tačiau kruopščiai prižiūrint krūtis, šiuos pokyčius galima sumažinti iki minimumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)