Ellie - Louise Lewis sausio 18 dieną į ligoninę atvežė jos 25 metų motina Rachel, kai mergaitė pasiskundė, kad jai smarkiai skauda pilvą, rašo dailymail.co.uk.

Gydytojai iš pradžių įtarė gastroenteritą, bet netrukus suprato, kad mažosios pacientės pilvas išsipūtęs dėl granuliozinio naviko – retos formos kiaušidžių vėžio.

Po keturių dienų mergaitei buvo atlikta tris valandas trukusi operacija, kurios metu nuo jos kiaušidžių buvo pašalintas 12 cm skersmens piktybinis auglys.

M. Lewis iš Notingamšyro grafystės Karltono miesto pirmiausia savo dukterį parodė šeimos gydytojui, kuris nusiuntė ją į Notingamo Karalienės medicinos centrą.

„Jos pilvas buvo siaubingai išsipūtęs. Jeigu jai nebūtų septyneri metai, būčiau pagalvojusi, kad ji nėščia, - sakė dviejų vaikų motina. - Jos veidas buvo papilkėjęs, kaip mirštančių žmonių“.

„Visi buvo priblokšti. Niekada nepagalvoji, kad tai gali nutikti tavo vaikui. Maniau, kad jos nebeteksiu – jos būklė buvo tikrai bloga“.

„Mes laukėme intensyvios priežiūros skyriuje. Aš visą laiką panikavau. Tai buvo ilgiausios trys valandos mano gyvenime“.

„Paprastai ji nenurimsta, bet šiuo metu ji labai rami. Jai patikdavo plaukioti, bet dabar ji negali to daryti ir dėl to nusiminė“.

„Tikėkimės, vėžys neatsinaujins, bet vis dar baisu. Svarbiausia, kad esame čia dėl jos“, - kalbėjo motina.

Dauguma pacienčių, sergančių šia vėžio forma, būna suaugusios, bet 5 proc. šis navikas užklumpa ankstyvoje paauglystėje ar prieš lytinį brendimą.

Šis vėžys išsivysto iš granuliozinių ląstelių lytiniuose takuose.

Ellie – Louise kartu su vėžiu buvo pašalintos ir kiaušidės. Dabar per tris mėnesius jai bus atlikti keturi chemoterapijos kursai. Vėliau kas tris mėnesius ji bus tiriama magnetinio rezonanso aparatu –gydytojai stebės, ar vėžys neatsinaujino.

48 metų mergaitės senelis Alexas Lewisas pridūrė: „Kai išvydome ją ligoninėje, pamanėme, kad ji neištvers“ .

„Nuo auglio svorio jai buvo sunku kvėpuoti. Jeigu būčiau galėjęs jį nuimti, būčiau tai padaręs. Mielai būčiau apsikeitęs su ja vietomis“.

„Džiaugiamės, kad vėžys buvo diagnozuotas laiku. Jai dar reikės atlaikyti chemoterapiją, o vėliau tikimės išsiųsti ją gydytis į Ameriką, bet stengiamės viską vertinti optimistiškai“, - sakė jis.

Profesorius Richardas Grundy, konsultavęs Ellie – Louise, teigė: „Auglys jau kėlė grėsmę gyvybei. Norėjome operuoti, bet savaitgalį jos būklė smarkiai pablogėjo. Tai buvo didžiulis auglys mažos mergaitės kūne. Operacija buvo sudėtinga, bet ji gerai ją atlaikė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)