„Tam net nereikia įstatymo, tai gali būti žemesnio teisinio lygmens sprendimams, bet, taip galimybė gauti (psichologo – ELTA) konsultacijas (...), kad ir dvi per metus, tai jau būtų didelis žingsnis į priekį“, – LRT radijui teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi, pasak parlamento vadovės, labai svarbu, kad motinoms siūloma pagalba nebūtų stigmatizuojama.

„Visgi stigma prašymo ir kreipimosi pagalbos, ypatingai tokiu jautriu metu, kai augini kūdikį, ji vis dar yra pakankamai didelė. Nes egzistuoja stereotipas, kad tai yra tiek natūralu ir taip suprantama, kad tiesiog mama turi tai gebėti. O realybė yra tokia, kad jaunoms mamoms reikia padėti“, – akcentavo ji.

Todėl V. Čmilytė-Nielsen teigia su Seimo moterų grupe jau praėjusią savaitę diskutavusi apie įvairias iniciatyvas, kuriomis būtų galima padėti gimdyvėms.

„Dar praėjusią savaitę mes kalbėjomės apie įvairias iniciatyvas, kurios galėtų būti tokios praktinės kaip informacija gimdymo namuose apie psichologinę pagalbą, kad ji būtų kuo labiau matoma, būtų daugiau globos mamos, susilaukusioms kūdikių“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje Neries upėje nuskendo dvi mažametės mergaitės. Anot policijos pareigūnų, pagrindinė versija – įtariama, jog moteris, norėdama nusižudyti, sąmoningai skandino savo vaikus upėje. Kol kas dar nėra apsispręsta, kokią kardomąją priemonę bus prašoma taikyti įtariamajai. Šis sprendimas bus priimtas, atsižvelgus į įtariamosios sveikatos būklę.

Šiuo metu, kaip įtariama, savo du mažamečius vaikus nuskandinusi moteris yra ligoninėje, pirmadienį pranešė policija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją