Siekdama stabilizuoti situaciją ligoninėje, praėjusią ir šią savaitę rajono savivaldybės vadovybė rengė susitikimus su LSMU Kauno klinikų ir Kauno regiono gydymo įstaigomis.

„Atsižvelgus į tai, kokios pagrindinės problemos buvo suformuotos posėdžių metu, pagal esamas galimybes buvo susitarta bendrai imtis tam tikrų veiksmų. Pirmiausia, bus ieškoma būdų prailginti šeimos gydytojų darbo valandas ir jų metu užtikrinti būtinosios pagalbos teikimą savo kompetencijų ribose pirminės sveikatos priežiūros centruose“, – teigia Raseinių rajono savivaldybė.

„Šia tema rugpjūčio 9 d. jau organizuotas susitikimas su visais Raseinių rajono pirminio lygio gydymo įstaigų vadovais ir išsakytas prašymas prailginti savo darbo valandas. Gydytojai, suprasdami situacijos rimtumą, pažadėjo šį prašymą rimtai apsvarstyti“, – priduriama savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Taip pat buvo nuspręsta, jog Kauno klinikos perkels vieną telemedicinos stotelę, kuri padės budinčiam gydytojui, o kai jo nebus – slaugytojui, nuotoliniu vaizdo skambučiu pasikonsultuoti su Kauno klinikų profesionalais ir drauge nuspręsti, kokį gydymą geriausia būtų taikyti pacientui.

„Be šių sprendimų Kauno greitosios medicinos pagalbos tarnybos vadovas pažadėjo ieškoti galimybių ir dedikuoti papildomą brigadą, užtikrinančią greitesnį pacientų transportavimą tarp gydymo įstaigų“, – praneša rajono savivaldybė.

Pranešama, kad Raseinių savivaldybės darbuotojai paprašė Raseinių ligoninėje dar dirbančių gydytojų sutikti dažniau budėti.

„Situacija Raseinių ligoninėje, nepaisant visų trukdžių, pamažu stabilizuojasi ir pacientai didelių pokyčių po rugpjūčio 10 dienos turėtų nepajusti“, – tikina savivaldybė.

ELTA primena, kad pastarosiomis savaitėmis Raseiniuose dalis medikų kėlė abejones dėl ligoninės vadovo konkurso skaidrumo. Dėl to pasipiktinimą išreiškė dalis ligoninės darbuotojų, 7 darbuotojai buvusiam ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui įteikė prašymus išeiti iš darbo. Paskutinė šių gydytojų darbo diena buvo ketvirtadienis.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Praėjusią savaitę į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį kreipėsi ir Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojai, prašydami stabdyti, pasak medikų, neskaidrų konkursą dėl įstaigos vadovo posto.

Šią savaitę paskelbta, kad konkursą į Raseinių ligoninės vadovus laimėjo gydytojas chirurgas Gintaras Pikūnas.

Trečiadienį ELTA paskelbė, kad G. Pikūnas 2012 m. buvo nuteistas už sukčiavimą, jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Eltos kalbintas G. Pikūnas nepaneigė, kad anksčiau buvo teistas, tačiau nenorėjo prisiminti įvykio, dėl kurio buvo teismo pripažintas kaltu. Vyras pažymėjo, kad jo teistumas yra išnykęs, jis teigė turintis tai įrodančią pažymą.

Trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paragino konkurso organizatorius atsakyti į keliamus klausimus dėl G. Pikūno teistumo.

Ketvirtadienį Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius Eltai tikino apie rajono ligoninės vadovo postą laimėjusio G. Pikūno teistumą sužinojęs prieš pat konkurso finalinį etapą. Tačiau už ką G. Pikūnas buvo pripažintas kaltu, meras informacijos neturėjo. Todėl šiuo metu A. Nekrošius laukia Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) patvirtinimo, ar konkursą laimėjęs chirurgas gali vadovauti gydymo įstaigai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją