Joje veiks trys dešimtys stendų, kuriuose lankytojai galės rasti įvairių sveikatingumui skirtų prekių ir paslaugų. Mugės dalyviai siūlys sveiko maisto, maisto papildų, natūralios kosmetikos ir švaros priemonių, reikmenų jogai ir meditacijai, įvairių kitų priemonių sveikatai stiprinti. Didelis dėmesys bus skirtas natūraliajai bei liaudies medicinai, renginyje bus galima daugiau sužinoti apie seniausias pasaulyje sveikatos palaikymo sistemas – ajurvedą, tradicinę kinų, Tibeto mediciną, islamiškąsias sveikatingumo tradicijas, iš arčiau susipažinti su latvių, estų, slavų ir kitų tautų liaudies medicina. Savo paslaugas pristatys homeopatijos centrai, sanatorijos ir spa, masažo salonai, kitos įstaigos. Mugėje taip pat dalyvaus kelios sveikuolių organizacijos ir bendruomenės, pacientų asociacijos, sveikatingumo mokyklos, savo palapinę turės Vilniaus teritorinė ligonių kasa. Taigi, renginyje bus galima ne tik įsigyti įvairių prekių, paslaugų, bet ir pasikonsultuoti su specialistais, prisijungti prie organizacijų ir bendruomenių veiklos, užsirašyti į mokymus.

„Visuomenė sąmoningėja ir ima vis labiau domėtis sveikata – norime šias tendencijas palaikyti. Be to Sveikatos alėjos idėja puikiai integruojasi į mūsų renginį – Tautų mugėje savo gaminius pristato Lietuvoje gyvenantys skirtingų tautų atstovai, tautinių bendrijų nariai, o Sveikatos alėjoje bus galima susipažinti su skirtingų kultūrų ir šalių sveikatinimosi metodais bei priemonėmis“, – teigė Tautų mugės iniciatorius Vytenis Urba.

Dalyvauti Sveikatos alėjoje buvo labai daug norinčių, tad dalyviai atrinkti itin kruopščiai.

„Su Tautų muge bendradarbiaujame jau keletą metų. Kai pasiūlėme jiems organizuoti sveikatingumo renginį, jie tai sutiko labai entuziastingai. Pandemija parodė, kokia prasta žmonių sveikata, tad toks renginys yra labai prasmingas. Tikiuosi, kad jis įkvėps žmones labiau rūpintis savimi ir savo šeima, atsisakyti žalingų ir susikurti sveikatai palankių įpročių, išbandyti naujų dalykų, na ir tiesiog į gyvenimą žiūrėti pozityviau“, – sakė Sveikatos alėjos organizatorė, renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir direktorė Ventė Viteikaitė.

Pasak moters, nors mugė ir nėra labai didelė, jos asortimentas bus gausus. „Sveikatą suprantame holistiškai – tai ir fizinė, ir psichologinė gerovė. Norėjome parodyti kuo daugiau sveikatingumo aspektų, tad ir įvairovė bus didelė“, – kalbėjo ji.

Sveikatos alėja

Renginyje bus galima įsigyti tiek ir gerai pažįstamų, tiek mažai žinomų priemonių, skirtų stiprinti imunitetą ir gydyti ligas. „Pavyzdžiui, turėsime įvairių vaistinių augalų – juos lietuviai vartoja nuo seno: sėkmingai gydosi ir peršalimą, ir retesnes ligas. O štai apie vaistinius grybus Lietuvoje kol kas mažai žinoma, nors Azijoje jie – tokia pat svarbi liaudies medicinos dalis, kaip vaistažolės“, – aiškino pašnekovė.

Nemažai prekių ir paslaugų Sveikatos alėjoje bus galima įsigyti su nuolaidomis, vyks įvairios akcijos, o pasikonsultuoti su įvairių sričių sveikatos, mitybos specialistais bus galima nemokamai.

„Atlikę apklausą sužinojome, kad būtent didelis prekių ir paslaugų asortimentas vienoje vietoje, žemesnės kainos ir galimybė pasikalbėti su specialistais yra tai, kas labiausiai vilioja žmones į mūsų renginius“, – atskleidė V. Viteikaitė. Agentūra organizuoja sveikatingumo ir kitokius renginius Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Tautų mugė prasidės rytoj vidudienį ir tęsis iki sekmadienio vakaro. „Tai – paskutinis metų renginys lauke, juo uždaromas šiltasis sezonas. Tad labai kviečiame apsilankyti tiek Tautų mugėje, tiek Sveikatos alėjoje, kuri padės pasiruošti žiemai, iš anksto pasirūpinti įvairiomis natūraliomis priemonėmis nuo peršalimo, kitų negalavimų ir apskritai daugiau sužinoti apie sveikatos išsaugojimą ir gerinimą“, – kvietė V. Viteikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją