Medikai moteriai diagnozavo dermatomiozitą (šia liga suserga tik vienas žmogus iš 100 tūkst.). Tai itin sunki ir sparčiai progresuojanti autoimuninė jungiamojo audinio liga, labiausiai pažeidžianti raumenis ir odą. Šia liga sergantys žmonės dėl raumenų susilpnėjimo skundžiasi judėjimo funkcijos sutrikimais, odą išberia, sutrinka vidaus organų veikla, pasireiškia egzema, sutrinka rijimo funkcija. Žmogaus imuninė sistema visa turima jėga pradeda pulti savo šeimininko kūną. Dermatomiozitu sergantys pacientai taip pat tampa labai pažeidžiami net ir paprasčiausių infekcijų.

Medikai negali pasakyti, kas konkrečiai gali sukelti šią retą ligą. Tai gali būti ne tik paprasčiausia saulė, bet ir gripo virusas, hepatitas B, įvairios bakterijos, vakcina nuo šiltinės, choleros, tymų, raudoniukės ir įvairūs vaistai.

Moteris gėrė steroidinius preparatus – taip bandyta prislopinti imunitetą. Iš pradžių tokia strategija pasiteisino, tačiau vėliau moters būklė staiga pablogėjo (ji nebegalėjo nuryti maisto, pradėjo slinkti plaukai). Be to, nuo steroidinių preparatų padidėjo moters kraujospūdis, prasidėjo smegenų edema. Amerikietei teko atlaikyti ir nervinius priepuolius. Būklę stabilizuoti padėjo preparatas su imunoglobulinu, paimtu iš donoro kraujo plazmos.

Štai kaip medikai komentuoja amerikietės ligą: ultravioletiniai spinduliai marina odos ląsteles. O mirusios ląstelės – imuninės sistemos stimuliatoriai. C. Zurenko atvejis unikalus, nes liga įsismarkavo praktiškai iš karto po gimdymo. Gimdymas pats savaime turėjo susilpninti jos imunitetą, tačiau taip nenutiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)