Kituose VUL Santaros klinikų skyriuose gydomų pacientų artimųjų, atvykusių aplankyti savo giminaičių, prašome dėvėti medicinines kaukes. Jų galite rasti prie įėjimo į ligoninę. Vilniaus mieste ir regione augant koronavirusinės infekcijos atvejų skaičiui, prašome supratingumo ir atsakingumo – medicininės kaukės ir rankų dezinfekavimas gali sumažinti užkrato plitimą, todėl prašome naudoti šias priemones, siekiant apsaugoti pacientus, medicinos personalą ir save.

Portalas "Delfi" primena, kad, kaip skelbė Nacionalini visuomenės sveikatos centras, šiuo metu fiksuojamas sergamumo pakilimas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse.

Lapkričio 27 d. – gruodžio 3 d. epideminį sergamumo lygį pasiekė 22 savivaldybės, t. y. peržengė 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų ribą.

Dėl augančio sergamumo praėjusią savaitę apie ribojimus paskelbė ir Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL).

Pagrindinis pokytis KUL – pacientams, juos lydintiems asmenims ir darbuotojams privaloma dėvėti medicininę veido kaukę ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuose ir Ambulatorinių konsultacinių skyrių patalpose.

Taip pat tęsiamos jau nuo lapkričio 9 dienos ligoninėje taikomos infekcijų plitimo ribojimo priemonės.

Plačiau apie tai galite paskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją