Tačiau šios gydymo įstaigos darbuotojai teigia, kad po tokia „nuoma“ gali slėptis ketinimai privatizuoti turtą ir žemę. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) svarsto galimybę dėl šios ligoninės perdavimo kreiptis į teismą.

Patraukliame Antakalnio kampelyje esanti ligoninė, apsupta didžiulio parko, sovietų laikais laikyta prestižine gydymo įstaiga.

Pasak darbuotojų, pacientų netrūksta ir dabar, ligoninė nėra nuostolinga.

Savivaldybė prieš kurį laiką ketino sujungti tris Antakalnio ligonines ir įsteigti Vilniaus savivaldybės ligoninę.

Tačiau dabar šią gydymo įstaigą ir 9 ha sklypą savivaldybė planuoja išnuomoti investuotojui. Nuomininkas čia turės investuoti 40 milijonų litų. Esą čia išliktų dabar vilniečiams teikiamos paslaugos, ir suklestėtų sveikatos turizmas, atvyktų gydytis žmonės iš kitų šalių

„Planuojam, kad dar 300 lovų atsirastų iš savanoriško sveikatos draudimo ar iš privataus sveikatos draudimo. Tai paslaugų spektras išaugtų ir tai būtų orientuojamasi į sveikatos turistus“, – sako Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus.

Apie savivaldybės užmojus Antakalnio ligoninės darbuotojai sako sužinoję tik iš žiniasklaidos. Dabar čia veikia poliklinika ir stacionaras, taip pat ir vienintelis šalyje vaikų Alergologijos skyrius.

„Jei čia ateitų privatus kapitalas, tai niekada savininkas negalvos, kas geriausia Lietuvos vaikams, pacientams. Jis sieks daryti verslą. Ir tai ne visada gali būti naudinga“, – įsitikinusi Vaikų alergologijos skyriaus vedėja Aušra Astrauskaitė.

„Esam paruošę raštus Seimui, savivaldybei ir labai laukiam jų pasirodant – iš savivaldybės, kad jie paaiškintų mūsų likimą ir ką jie ruošiasi su ligonine daryti“, – sako Rūta Šulcienė, Antakalnio universitetinės ligoninės darbuotojų profsąjungos pirmininkė.

Anot profsąjungų teisininko, įstaigos steigėja – savivaldybė – prieš nuspręsdama reorganizuoti įmonę turi tartis su darbuotojų profsąjunga.

Savivaldybės plano priešininkai teigia, kad po vadinamaja ligoninės „nuoma“ gali slėptis ketinimai privatizuoti turtą ir žemę. Sveikatos apsaugos ministerija svarsto galimybę dėl šios ligoninės perėmimo kreiptis į teismą.

„Čia gali būti kaip su šilumos ūkio nuoma, kai investicijų nėra, o pelnas byra. Tai tokio modelio pernešimas į gyventojams jautrią sritį yra nusikaltimas“, – tvirtina Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika.

Ministerijos teigimu, savivaldybės planai prieštarauja Vyriausybės nutarimui įsteigti Vilniaus savivaldybės ligoninę.

Dėl Antakalnio ligoninės likimo Vilniaus miesto taryba ketina spręsti gegužės pradžioje.