„Ir Europos ligų kontrolės ligų centras, ir Europos Komisija savo rekomendacijomis sako, kad ypatingai reikia atkreipti dėmesį į slaugos ir globos namus bei jų gyventojus, kur yra pati rizikingiausia grupė. Tikrai didelė rizika išlieka, jei nebus imtasi priemonių šių gyventojų apsaugai, išplisti ir kituose slaugos bei globos namuose. Todėl yra nuspręsta testuoti visus slaugos ir globos namų personalo darbuotojus, taip pat – gyventojus. Tai bus daroma nuosekliai, visuose slaugos ir globos namuose“, – pirmadienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė A. Ščeponavičius.

Jo teigimu, slaugos ir globos namų darbuotojams bei pacientams COVID-19 tyrimai yra atliekami prioriteto tvarka.

„Tai jau vyksta. Operacijų vadovo įsakymu, jie yra tarp prioritetinių tiriamųjų grupių, kaip ir medikai“, – patikino A. Ščeponavičius.
SAM atstovas taip pat priminė, kad Nemenčinėje yra tikrinami visi suaugę gyventojui, bei, kalbėjo A. Ščeponavičius, situacija šalyje vis dar yra valdoma.

„Nuspręsta patikrinti visus suaugusius gyventojus, jie tikrinami mobiliame punkte, kuris yra Nemenčinėje. (...) Turiu paskutinę informaciją iš vakar dienos, kiek yra ištirta bendrai per Lietuvą atvejų: 2300, iš jų 28 yra teigiami. (...) Vis dėlto dar galime sakyti, kad situacija pakankamai valdoma“, – teigė A. Ščeponavičius.

ELTA primena, kad Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas šeštadienį pranešė, jog privačiuose globos namuose „Klaipėdos hospisas” užfiksuotas koronaviruso židinys. Kiek vėliau informaciją papildė SAM – įstaigoje, ministerijos duomenimis, skaičiuojama apie 40 užsikrėtusių darbuotojų bei hospiso gyventojų.

Po koronaviruso protrūkio siuvimo įmonėje „Vilnika“ ketvirtadienį buvo uždarytas Nemenčinės miestas. Draudimas atvykti į Nemenčinės miestą, išskyrus grįžtančiųjų į Nemenčinę miesto gyventojų, iš kitų miestų atvykstančiųjų, dirbančių Nemenčinės mieste, taip pat žmonių, turinčių Nacionalinio visuomenės sveikatos centro leidimą, galioja nuo balandžio 16 d. 7 val. ryto ir tęsis iki balandžio 23 d. 24 val.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)