Kaip portalui „Delfi“ pasakojo Bendrojo pagalbos centro (BPC) Organizacinio skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Juozevičiūtė, moterį rado prie jos namų. Ji mirė greitosios medicnos pagalbos automobilyje, jau atvežta prie ligoninės.

„Gavome pranešimą iš Greitosios medicinos pagalbos tarnybos, kad jų automobilyje mirė moteris, kurią bandė atgaivinti. Pagal tarnybos pranešimą, ją rado sušalusią prie namų“, – kalbėjo V. Juozevičiūtė.

Iš viso šalyje nuo sausio 1 dienos iki sausio 5 d. 14 val., anot pašnekovės, BPC gavo 13 pranešimų apie sušalusius žmones.

Taip pat gelbėtojai gavo daug pranešimų apie neblaivius lauke pakritusius asmenis. Praeiviai bijojo, kad šie žmonės nesušaltų.

Daug pranešimų gauta ir apie neva prišalusias prie ledo gulbes. Bet, anot pašnekovės, šie paukščiai turi savybę šaltyje tupėti nejudėdamos po kelias valandas. Vis tik tai nereiškia, kad jos yra prišalusios.

Kaip portalui „Delfi“ sakė sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė, šį savaitgalį spaus įspūdingas šaltis. Sekmadienio dieną temperatūra bus apie 14–19 laipsnių šalčio.

Penktadienio dieną, pasak sinoptikės, virš Lietuvos suksis žemo slėgio sūkurys. Vietomis pasnigs, vėjas sniegą pustys.

„Diena bus debesuota, o pragiedrulių atsiras tik kai kur, daugiau ties šiaurės vakariniais šalies rajonais. Daugelyje rajonų truputį pasnigs. Vietomis purų ir lengvą sniegą ims pustyti.

Pūs vakarinių krypčių vėjas, 6–11 m/s greičiu, pajūryje sustiprės ir iki 14 m/s. Įdienojus temperatūra bus neigiama ir svyruos tarp 5–10 laipsnių šalčio, o ties pajūriu bus truputį šilčiau – apie 2–4 laipsnius šalčio“, – teigė sinoptikė.

Šeštadienį žemo slėgio sūkurys nuo Lietuvos ims tolti, stiprės aukštesnio slėgio laukas.

„Tiek naktį, tiek ir dieną danguje atsiras pragiedrulių, o pasnigti turėtų tik vietomis. Kai kur irgi lengvą sniegą ims pustyti“, – žadėjo I. Daunoravičiūtė.

Šeštadienio naktį, pasak pašnekovės, pūs vakarinių krypčių vėjas, dieną jis pasisuks iš šiaurinių krypčių, bus vidutinio stiprumo – 6–11 m/s greičio.

„Šeštadienio naktį temperatūra kris iki 11–16 laipsnių šalčio, vakariniuose rajonuose bus kiek aukštesnė temperatūra. Ji ten svyruos tarp 6 ir 10 laipsnių šalčio.

Pūga Vilniuje

O šeštadienio dieną temperatūra irgi išsilaikys neigiama ir bus apie 4–9 laipsnius šalčio. O ties šiaurės rytiniais šalies rajonais, kur ir naktis bus gerokai šaltesnė, ir dienos metu temperatūra išliks kiek žemesnė“, – apie šeštadienio orus pasakojo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Sekmadienio orus ims lemti aukšto slėgio sistema, kurios centras – ties Skandinavija. Orai sekmadienio naktį bus labai šalti, sakė pašnekovė.

„Tiek naktį, tiek ir dieną danguje bus nemažai pragiedrulių, o pasnigti jau neturėtų. Pūs šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas, jis nebus stiprus.

Naktį danguje atsiradus pragiedruliams, temperatūra sparčiai kris ir naktis bus labai šalta – tarp 15 ir 20 laipsnių šalčio. O šiaurės rytų Lietuvoje pašals ir dar smarkiau – iki 21–26 laipsnių šalčio.

O sekmadienio dieną tas šaltis laikysis. Ir temperatūra bus apie 14–19 laipsnių šalčio. O šiaurės rytiniuose rajonuose ji išliks ir dar keliais laipsniai žemesnė“, – „Delfi“ sakė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)