Pagal naujas taisykles, klinikos, kuriose yra atliekami abortai, 10 proc. savo reklamos turi skirti abortų pavojaus moters sveikatai aprašymui, o abortų apibūdinimas kaip nepavojingos medicininės procedūros yra neteisėtas. Griežtesni abortų apribojimai gali būti įvesti rudenį, po to, kai parlamentas apsvarstys atskirą įstatymo projektą.

„Sovietiniais laikais abortai buvo nemokami ir neribojami iki septintojo dešimtmečio. Pastaraisiais metais diskusijos apie abortus primena debatus, kurie šiuo klausimu vyksta JAV“, – pažymi straipsnio autorė Sophia Kishkovsky.

D. Medvedevo kadencijos skiriamasis bruožas – kova su gimstamumo ir gyventojų skaičiaus mažėjimu. Šiuo metu Rusijoje gyvena beveik 143 mln. žmonių. D. Medvedevo žmona Svetlana taip pat dalyvauja šioje kovoje. Jos socialinių ir kultūrinių iniciatyvų fondas vykdo internete reklamuojamą kampaniją, kurios devizas – „Padovanok man gyvybę!“.

Kampanijos pagrindu platinamos brošiūros ir kita medžiaga bei vykdomos akcijos, pavyzdžiui, Kovos su abortais savaitė.

Oficialiais duomenimis, 2009 m. šalyje buvo atlikta 1,3 mln. abortų – daug mažiau nei dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tačiau aršūs abortų priešininkai, kurių yra ir parlamente, tvirtina, kad realybėje šis rodiklis daug aukštesnis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)