Kaip DELFI pasakojo Rokiškio savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Anfisa Silivanova, moteris atvyko iš kito rajono, tačiau turi vietinį partnerį. Neseniai pora išsinuomojo naują būstą, kurio adresą specialistams pranešė ligoninės medikai.

„Mūsų socialinė darbuotoja nuėjo pasižiūrėti, kokios ten sąlygos, tačiau į būstą neįėjo, nieko nebuvo namuose. Moteris yra jauna, bet jau turi du mokyklinio amžiaus vaikus. Vaikai anksčiau iš jos buvo paimti, jiems nustatyta globa institucijoje, tačiau praėjusią vasarą ji kiek susitvarkė – gyveno švariame bute, maisto būdavo, žodžiu, kaip ir buvo viskas tvarkoje. Vaikai buvo jai atvežti. Tačiau vėliau mus pradėjo pasiekti visokie atgarsiai apie ją. Jai buvo ribojami grynieji pinigai, tačiau vieną kartą ji pas mus atvyko reikalaudama pašalpų pinigais, nes esą nori išvykti. Mes susiskambinome su kitame rajone gyvenančia jos mama, tačiau pastaroji sakė, kad duktė nesiruošia persikelti. Taip pat ją stebime per mokyklą. Iš mokyklos gavome žinių, kad penktadienį jos vaikų nebuvo, tad dabar aiškinamės, kodėl“, - teigė specialistė.

Anot pašnekovės, vaiko teisių apsaugos specialistams neretai tenka susidurti su socialinės rizikos grupės moterų gimdymais, tačiau iki šiol juos pasiekdavo informacija, kad naujagimiai turi tam tikrų problemų – yra silpnesni, mažesni, su kažkokiais negalavimais. Tuo tarpu tokia informacija – kad gimė kūdikis su promilėmis – juos pasiekė pirmą kartą.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)