Rizikuoti savo sveikata dėl svetimo žmogaus – sunkus sprendimas bet kokiame amžiuje. Bet kai tai daroma vos dvidešimties, kelia dar didesnę nuostabą. Būtent taip pasielgė Samas Nagy. Jis tapo jauniausiu „Gerųjų samariečių“ organų donoru Didžiojoje Britanijoje.

Šį mėnesį banke dirbančiam S. Nagy buvo atlikta operaciją, per kurią išimtas vienas jo inkstas. Šis organas atiteks visiškai nepažįstamam žmogui. Šiam drąsiam žingsniui Hadersfilde gyvenantis jaunuolis ryžosi nepaisant motinos susirūpinimo. Gimdytoja neslepia iki galo nesuprantanti, kas jos atžalą motyvavo šiam žingsniui.

S. Nagy prisipažįsta, jog aplinkiniai manė, kad jis dar per jaunas tokiam sprendimui ir turėtų keletą metų palaukti. Jis pats jautėsi pakankamai subrendęs ir nesuprato, ką tie keli metai galėtų pakeisti. „Jeigu laukiančiųjų sąraše yra žmonių, kuriems labai blogai... Kokia prasmė laukti kelerius metus“, - savo apsisprendimą aiškina jis.

Medikams jo jaunas amžius neužkliuvo. Labiausia dėl Samo sprendimo nerimavo jo motina Karen. „Labai juo didžiuojuosi, tačiau manęs neapleidžia ir mintis, kas turi nutikti jauno žmogaus gyvenime, kad jis suvoktų, jog nori tai padaryti?“, - samprotauja motina. Ji neslepia, kad sūnui paklausus jos nuomonės, ji pareiškė nenorinti, kad jis tai darytų.

Šiam kilniam poelgiui S. Nagy pasiryžo padirbęs savanoriu labdaros organizacijoje, besirūpinančioje Kenijos vaikais. Pamatęs, kaip kenčia vaikai ir suaugusieji, gyvenantys pasibaisėtinomis sąlygomis, jis nusprendė, kad turi kažko imtis.

Vaikinas nežino, kas gaus jo inkstą ir ar jis išvis pamatys tą žmogų. Savo tinklaraštyje S. Nagy rašo: „Esu tik paprastas žmogus, jokių nepaprastų talentų, jokių ypatingų gebėjimų, tik akstinas padėti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)