Berniukas yra autistas, nekalba, jam diagnozuota reta liga, pasireiškianti mitybos sutrikimu.

Motinai tenka imtis įvairiausių priemonių, pvz., pribarstyti ant kilimo riešutų.

Moteris ėmė rinkti lėšas, kad galėtų įrengti saugų kambarį sūnui, kuriame jis neturėtų ko suvalgyti.

Motina pasakojo, kad sūnus valgo viską: žemę, akmenis, kilimą, maišelius, popierių, plaukus.

„Jis nuolat nori ką nors kramtyti, jam svarbu ne skonis, o tekstūra. Blogiausia, kad jis nekalba. Valgymo laikas – tikras košmaras. Jis mažai miega, todėl labai pavargstu. Tiesa, priešingai, nei daugeliui vaikų autistų, jam patinka mane apkabinti ir šokti“, – pasakojo ji.

Berniukui diagnozavo autizmą, kai jam buvo treji metai. Maždaug tuo laiku jam nustatė ir retą ligą.

Moteris pastebėjo, kad jos sūnus kitoks, kai jam buvo devyni mėnesiai. Ji tikisi surinkti 15 tūkst. svarų (64,3 tūkst. Lt) kambariui įrengti.

Medikai aiškina, kad autizmu sergantys žmonės dažniausiai turi jutimo sutrikimų.

Ši liga gana plačiai paplitusi. Gydytojai sako, kad 21 proc. vaikų nuo vienerių iki šešerių metų amžiaus tam tikru etapu patiria šį sutrikimą.

Ligos pavadinimas kilęs nuo lotyniško šarkos pavadinimo, kadangi šis paukštis, manoma, lesa beveik viską. Rašytiniuose šaltiniuose ši liga pirmą kartą paminėta 1563 m. Kartais neįprasti norai kyla dėl geležies ir cinko trūkumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)