Tuo metu 26 m. sportininkas buvo susižadėjęs su mergina.

„Nebeliko Chriso, kurį pažinojau, atsirado naujas Chrisas. Suvokiau, kad po insulto tapau homoseksualus“, – pasakojo jis.

Dabar BBC kuriamas dokumentinis filmas apie Ch. Bircho gyvenimą, pasikeitus tapatybei.

Kai kurie mokslininkai mano, kad sveikstant po insulto, žmonės gali pastebėti naujų gebėjimų, gali pasikeisti akcentas ar netgi seksualumas. Tiesa, asmenybės pasikeitimai – retas reiškinys, o tokių atvejų, kad pasikeistų seksualinė orientacija, dar nebuvo.
Na o per metus po insulto Ch. Birchas metė darbą banke ir tapo kirpėju, išsiskyrė su sužadėtinė ir pradėjo vaikščioti į pasimatymus su vyrais.

„Buvo keista, – pasakojo jis dokumentinio filmo kūrėjams. – Ateini į kokią vietą ir tau patinka nebe ta ar ana mergina, o vaikinas.“

Iš pradžių permainos išgąsdino vaikiną, jis niekam apie tai nepasakojo. „Buvo baugu. Kai pirmą kartą gyvenime susitikau su homoseksualu, nesuvokiau, ką darau“, – teigė jis.

Ch. Bircho pasikeitimai sukrėtė tėvus, jis neteko kelių artimų draugų. Jis sako, kad labiausiai liūdina atvėsę santykiai su motina.

Šiaip ar taip, išsikraustęs iš tėvų namų po kelių mėnesių Ch. Birchas susipažino su Jaku Powelu. Jiedu tapo pora, o dabar susižadėjo.

Tiesa, J. Powelas įsitikinęs, kad Ch. Birchas visada buvo homoseksualus, tik suprato tai po insulto. Jo nuomone, net ir neištikus insultui, anksčiau ar vėliau jis būtų tai supratęs.

Ch. Birchas sako, kad nė už ką nenorėtų grįžti į ankstesnį gyvenimą, nes dar niekada nebuvo toks laimingas, kaip dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)