Šia vėžio forma sirgusioms pelėms virusas išnaikino 60 proc. auglių, o likę augliai smarkiai susitraukė.

Karvių raupų virusas labiausiai žinomas kaip vakcinos, išnaikinusios raupus, pagrindas. Žmonėms jis yra visiškai nepavojingas.

TNKV yra sunkiai gydomas, nes jam nebūdingi trijų tipų molekuliniai „receptoriai“, kuriuos veikia dabartinis gydymas hormonais ir antikūnais. Šia vėžio forma dažniau serga jaunos moterys. Šio tipo vėžys būna itin agresyvus ir dažnai atsinaujina po chemoterapijos.
Karvių raupų virusas atakuoja signalinį baltymą, kuriuo naudojasi vėžys, formuodamas kraujagysles, kurios palaiko jo augimą. TNKV būdingi dideli šio baltymo, vadinamo kraujagyslių endotelio augimo faktoriumi, kiekiai.

Šis virusas ne tik naikino vėžio ląsteles, bet ir blokavo auglio kraujagyslių augimą, teigė mokslininkai. Tyrimai ultragarsu parodė, kad po gydymo šiuo virusu auglių kraujotaka buvo reikšmingai sumažėjusi. Pelių, kurios buvo gydomos nuo vėžio, kraujagyslių tinklas, aprūpindavęs vėžį deguonimi bei maistingosiomis medžiagomis, buvo sumažėjęs perpus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)