„Ketvirtadienis yra paskutinė jų darbo diena. Kalbamės (su gydytojais – ELTA), dar ir šiandien turėjome susitikimą. Vienas iš septynių gydytojų dar svarsto dėl darbo. Jis ir budėdavo skubiosios pagalbos skyriuje, tai dar svarsto, gal ir pasiliktų“, – Eltai pirmadienį komentavo ligoninės vadovas, pridurdamas, kad kiti 6 gydytojai yra užtikrinti savo sprendimu išeiti iš darbo.

Pasak V. Merkliopo, po to, kai praėjusį pirmadienį ligoninę paliekantys gydytojai neatvyko į susitikimą su meru, A. Nekrošius antradienį, kartu su komanda, aplankė gydymo įstaigą ir kalbėjosi su medikais. Ligoninės vadovo teigimu, A. Nekrošiui nepavyko pakeisti gydytojų nuomonės.

Arvydas Nekrošius

„Meras antradienį buvo atvykęs su komanda į ligoninę, diskutavo su iš darbo išeinančiais gydytojais“, – teigė ligoninės direktorius.

„Niekas nepasikeitė“, – patikino V. Merkliopas.

Ieško gydytojų, tariasi dėl pagalbos su Kauno ligoninėmis

Pasak Raseinių ligoninės direktoriaus, šiuo metu gydymo įstaiga ieško 5 vidaus ligų gydytojų ir 3–4 medicinos gydytojų darbui skubios pagalbos skyriuje.

„Ieškome naujų darbuotojų, esame išplatinę skelbimą. 5 vidaus ligų gydytojų ieškome jau antra savaitė laiko. Kol kas vidaus ligų gydytojai neatsiliepė į mūsų skelbimą“, – informavo V. Merkliopas.

„Darbui skubiosios pagalbos skyriuje ieškome medicinos gydytojų, kurie gali teikti skubią pagalbą. Reikėtų 3–4, kad užtikrintume nuolatinį darbą, nes viena gydytoja dienomis dirba, dar yra keletas gydytojų, kurie budi, bet dar 3–4 medicinos gydytojų reikėtų“, – pridūrė ligoninės vadovas.

Anot V. Merkliopo, iki ketvirtadienio, kol dirba išeiti planuojantys medikai, gydymo įstaiga veiklą vykdo be trukdžių. Praėjusią savaitę Raseinių ligoninės administracija buvo susitikusi su Kauno rajono gydymo įstaigų atstovais, su kuriais, pažymėjo V. Merkliopas, buvo aptartas pagalbos planas. Pasak ligoninės direktoriaus, šį trečiadienį planuojamas dar vienas toks pasitarimas.

„Kadangi gydytojai dar dirba, kol kas verčiamės patys, be problemų. Turėjome pasitarimą praėjusią savaitę, ketvirtadienį, su Kauno rajono gydymo įstaigomis“, – teigė V. Merkliopas.

„Aptartas planas, kur pacientai galėtų keliauti, į kurias ligonines, jeigu būtų problemos čia su stacionarizavimu, aplamai, kaip tą pagalbą organizuoti. Tai šį trečiadienį vėl vyks pasitarimas, toliau tie dalykai bus derinami“, – patikino Raseinių ligoninės direktorius.

ELTA primena, kad Raseinių ligoninę ketina palikti 7 darbuotojai, kurie ligoninės direktoriui V. Merkliopui prieš dvi savaites įteikė prašymus išeiti iš darbo.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centras

Praėjusią savaitę į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį kreipėsi ir Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) gydytojai, prašydami stabdyti, pasak medikų, neskaidrų konkursą dėl įstaigos vadovo posto.

Vertindamas susiklosčiusią situaciją jau dvejose miesto sveikatos priežiūros įstaigose, ministras sakė, kad tai „virsta Titaniko katastrofa“. Jis ragino merą A. Nekrošių imtis veiksmų ir spręsti susiklosčiusią situaciją jo miesto sveikatos priežiūros įstaigose.