„Šiandien diena iki kada turėjau laiko apsispręsti dėl Raseinių ligoninės vadovo priėmimo į darbą. Pasikalbėjęs su kolegomis frakcijoje, aptaręs padėtį sveikatos sistemoje su koalicijos partneriais, priėmiau sprendimą“, – rašė meras savo „Facebook“ paskyroje.

„Nuo kitos savaitės naujuoju Raseinių ligoninės direktoriumi bus paskirtas Gintaras Pikūnas. Jam formuojama nauja užduotis – pagal galimybes praplėsti paslaugų spektrą gyventojams bei sumažinti eiles pas specialistus. Jei reikia, priimant papildomus specialistus“, – pranešė A. Nekrošius.

Jis priminė, kad iki G. Pikūno paskyrimo naujuoju Raseinių ligoninės vadovu, chirurgas jau ėjo gydymo įstaigos laikinojo direktoriaus pareigas.

Arvydas Nekrošius

„Buvau paskyręs būsimą vadovą laikinai eiti pareigas, kol ligoninės direktorius atostogavo. Suformulavau užduotį – užtikrinti medicinos paslaugas rajono gyventojams, po to, kai 4 medikai išėjo iš darbo dėl ilgus metus nespręstų nesutarimų kolektyve ir kitų priežasčių“, – rašė A. Nekrošius socialiniame tinkle.

„Su užduotimi laikinas vadovas susitvarkė. Padėtis stabilizuota ir sugrįžta prie normalaus darbo režimo“, – teigė jis feisbuke.

Iš Raseinių ligoninės rugpjūčio pradžioje išėjo 6 medikai, kurių teigimu, savivaldybė neskaidriai organizavo gydymo įstaigos vadovo konkursą.

Raseinių ligoninė

Raseinių ligoninės vadovo konkursą laimėjęs G. Pikūnas, kaip pranešė ELTA, 2012 m. buvo nuteistas už sukčiavimą. Jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius Eltai patvirtino, kad G. Pikūnas apie savo teistumą konkurso organizatoriams nebuvo pranešęs.

Raseinių savivaldybė šį antradienį pranešė, kad ligoninėje darbą pradėjo penki nauji gydytojai, taip pat buvo atšaukti ribojimai dėl pacientų stacionarizavimo Vidaus ligų skyriuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją