Italijos asociacijos „Hasyayoga (juoko joga) steigėja Laura Toffolo siūlo naujovę visiems, kurie nori pagerinti savo gyvenimą – užsiėmimus, kuriuose derinamas juokas ir gilus kvėpavimas. Teigiamas tokios jogos poveikis gali būti juntamas keletą dienų, rašo „Corriere della Sera“.

Kaip rodo statistika, prieš penkis dešimtmečius žmogus per dieną juokdavosi vidutiniškai 15 minučių, o dabar tam skiriama vos 5 minutės.

Psichosomatinės medicinos instituto prie Ryso ligoninės specialistai ragina juoktis mažiausiai 30 minučių per dieną, nes tai gerina miegą ir padeda kovoti su stresu.

Juokiantis gerėja širdies, plaučių ir kepenų veikla.

O štai Claudio Mencacci, vadovaujantis Fatebenefratelli psichologijos mokslų departamentui Milane, pabrėžia: „Juokas ilgina mūsų gyvenimą ir tai patvirtina klinikinė praktika.

Pozityviai nusiteikę žmonės turi dideles galimybes darbe ir santykiuose su aplinkiniais. Juokas stimuliuoja imuninę apsaugą, skatina adrenalino bei dopamino išsiskyrimą. Jis įjungia endorfino ir enkefalino – mūsų gamtos duotų „narkotikų“ - išlaisvinimo mechanizmą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją