PSO atstovės teigimu, kol kas nėra įrodytas nei vienos vakcinos teigiamas ir saugus poveikis žmogui. Kanados vyriausybė paaukojo 800 buteliukų medikamento, kurį sukūrė "NewLink Genetics" korporacija. Tikimasi, kad ši kompanija per ateinančius mėnesius pagamins kelis tūkstančius dozių. Kol kas neaišku, kiek dozių telpa 800 buteliukų, kadangi dar reikia atlikti tyrimus, nustatysiančius vaisto efektyvumą ir talpą.

Kitų metų pradžioje, JAV nacionaliniai sveikatos ir "GlaxoSmithKline" institutai taip pat turėtų pagaminti apie 10 tūkst. eksperimentinio vaisto dozių Ebolos virusui gydyti. Teigiama, kad hemoragine karštine užsikrėtę gydytojai ir kiti pacientai eksperimentinių vaistų turėtų gauti anksčiausiai sausio mėnesį.

PSO atstovai taip pat pirmenybę teikia išgijusiųjų nuo viruso kraujo naudojimui kitiems pacientams. Nors dar reikia atlikti tokio gydymo efektyvumo tyrimus, tačiau kraujo perpylimas jau buvo atliktas keliems žmonėms, įskaitant ir amerikiečių gydytoją, pasveikusį nuo Ebolos viruso. Vis dėlto tokiam gydymui reikalingi itin patyrę gydytojai profesionalai ir modernesnės laboratorijos bei jų įrengimas kitose šalyse.

Naujausiais PSO duomenimis, nuo pražūtingo viruso Vakarų Afrikos šalyse mirė 2 917 žmonių, o 6263 yra užsikrėtę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją