Pasak Lietuvos privačių gydymo įstaigų asociacijos vadovo, Medicinos diagnostikos ir gydymo centro direktoriaus Laimučio Paškevičiaus, sutarties paraišką jo vadovaujama įstaiga Vilniaus teritorinei ligonių kasai išsiuntė vasario mėnesį, tačiau atsakymo dar nesulaukė.

"Paprastai tokiu laiku jau dirbdavome pagal naujas sutartis. Bet dirbti ir pagal ankstesnę galima dar tris mėnesius, tačiau tai nesaugu. Nežinia, ar už paslaugas Ligonių kasa tikrai sumokės", – teigė L.Paškevičius.

Valstybinės ligonių kasos atstovė Lina Bušinskaitė sakė, kad šiuo metu su gydymo įstaigomis derinami sutarčių projektai.

"Viskas vyksta sklandžiai. Pavyzdžiui, pernai paskutinės sutartys su gydymo įstaigomis buvo pasirašytos balandį. Valstybinės ligonių kasos direktoriaus įsakymu, kovo 7-ąją teritorinėms ligonių kasoms buvo paskirstytos PSDF lėšos. Tikėtina, kad ligonių kasos dar nesuskubo informuoti sveikatos priežiūros įstaigų apie priimtus sprendimus sudaryti sutartis ar ne. Jei ne, bus nurodyti ir tokio sprendimo motyvai", - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)