Nutarta, kad nuo šio rugsėjo pateisinamų pamokų tvarka bus tokia: vaikui sunegalavus jau pirmą dieną tėvai ar globėjai turės apie tai pranešti ugdymo įstaigai ir prisiims visą atsakomybę. Vaikui pasveikus pas gydytoją vėl eiti nebereikės.

Dėl galutinės tvarkos kol kas nesutaria Sveikatos apsaugos bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos. Liepos mėnesį priimtas laikinas sprendimas, kuriuo tėvai nuo šio rugsėjo ir turės vadovautis.

Jei tėvai apie tai neinformuoja ugdymo įstaigos, pati įstaiga kreipsis į tėvus ir bandys sužinoti informacijos.

„Tai yra pradžia. O toliau – kiek laiko ir kokie veiksmai bus atliekami toliau, apie tai mes dar diskutuosime, – liepą komentavo viceministrė Lina Jaruševičienė. – Pokytis tas, kad pasveikus vaikui vėl eiti pas šeimos gydytoją dėl pažymos ugdymo įstaigai nereikės.“

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė anksčiau teigė, jog nuo rugsėjo 1 d. medikai nebeišduos 094/a formos, kaip vaiko ugdymo įstaigos nelankymo pateisinimo.

„Sprendimas nekeičiamas ir visi sutaria, kad reikia ieškoti kitų formų, tam ir bus skirtas laikas tarpinstitucinei darbo grupei, – sakė viceministrė L. Jaruševičienė.

– Tai yra svarbus elementas ir dėl gydytojų darbo krūvio, bet pagrindinis elementas – kad ši forma yra neteisėta ir informacijos teikimas mokykloms yra neteisėtas. Visos ministerijos turi peržiūrėti tvarkas ir priimti tam tikras korekcijas.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)