Pasak LGS pranešimo spaudai, į protesto akciją sukviesti medikai ketina rinktis Vilniuje, Lukiškių aikštėje, kur dalyvaus eitynėse Gedimino prospektu iki Vyriausybės rūmų ir pikete Savivaldybės aikštėje.

Kaip BNS sakė Vilniaus savivaldybės Tvarkos palaikymo skyriaus vedėjas Darius Šaluga, medikų protesto akcijai duotas leidimas.

LGS prezidentas Liutauras Labanauskas pirmadienį BNS teigė, kad "dėl blogėjančios medikų padėties sąjunga birželio viduryje kreipėsi ir į Vyriausybę, ir į Seimą, tačiau jokio atsakymo negavo".

Pasak LGS prezidento, tikimasi, jog į piketą suvažiuos apie 2 tūkst. medikų iš visos Lietuvos.

Akcijos organizatorių išplatintame piketo peticijos projekte teigiama, kad "sveikatos apsaugos sistemos finansavimas neatitinka šalies ekonomikos augimo tempų".

Dokumente sakoma, kad 2000-2002 metais Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetas kasmet mažėjo, tik 2003 metais pastebimas nežymus finansavimo padidėjimas, tačiau skirtos papildomos lėšos yra tikslinės, todėl realaus finansavimo pagerėjimo nėra.

Peticijos projekte teigiama, kad Sveikatos apsaugos ministerijos ir Valstybinės ligonių kasos nurodymams vykdyti - medikų atlyginimams didinti 10 proc. - naudojamos lėšos iš asmens sveikatos priežiūros įstaigų vidinių rezervų.

Nerimaujama, kad dėl vėluojančių teritorinių ligonių kasų atsiskaitymų su gydymo įstaigomis bus vėluojama išmokėti ne tik atlyginimus, bet ir atostoginius.

"Tai dar labiau pablogins ir taip kraštutinai sunkią medicinos darbuotojų, ypač slaugytojų, socialinę padėtį", - pabrėžiama peticijos projekte.

Jame medikai reikalauja, kad tikslinant šių metų biudžetą, būtų skirti Vyriausybės deklaruoti, bet realiai neskirti 62 mln. litų medikų atlyginimams kelti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją