Silikoninis implantų pagalvėlių užpildas nėra toksiškas ir nesukelia padidėjusius krūtų vėžio rizikos, sakoma Didžiosios Britanijos Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos (NHS) medicinos ekspertų ataskaitoje.

Tačiau ekspertai perspėjo, kad šie implantai, kuriems gaminti buvo naudojamas standartų neatitinkantis čiužinių gamybai skirtas techninis silikonas, pratrūksta dukart dažniau nei kitų gamintojų krūtų implantai.

Manoma, kad PIP implantai yra įsodinti daugiau nei 400 tūkst. moterų visame pasaulyje. Daugelis šalių paragino moteris išsiimti nuo 2010 metų uždarytos bendrovės gamintus implantus.

"Moterims šiuo metu tai kelia vis didėjantį nerimą", - sakė NHS ekspertų grupės lyderis profesorius Bruce'as Keogh.

"Mes esame pasiryžę nuodugniai išnagrinėti visus turimus duomenis, kad galėtume suteikti joms geriausią medicininę konsultaciją", - sakė jis.

Pasak B.Keogh, Britanijoje, Prancūzijoje ir Australijoje atlikti daugkartiniai bandymai su PIP implantais iš skirtingų partijų parodė, kad šis produktas nėra toksiškas.

"Mes nemanome, kad jie ilgainiui keltų pavojų PIP implantus nešiojančių moterų sveikatai", - paaiškino jis.

"Tačiau mes nustatėme, kad šie implantai neatitinka standartų, lyginant juos su kitų gamintojų implantais, jie plyšta dažniau", - pridūrė B.Keogh.

Kaip rašoma ataskaitoje, praėjus 10 metų po įsodinimo maždaug 15-30 proc. šių implantų gali suplyšti, tuo tarpu pratrūkimo tikimybė tarp kitų gamintojų implantų, praėjus dešimčiai metų nuo implantacijos, siekia 10-14 procentų.

PIP įkūrėjui 73- jų metų Jeanui Claude'ui Mas sausio mėnesį buvo pateikti kaltinimai dėl "netyčinio sveikatos sutrikdymo", o kovo mėnesį jis atsidūrė už grotų, nes neįstengė sumokėti teismo jam skirto 100 tūkst. eurų užstato.

NHS tyrime remiamasi duomenimis, gautais apie 240 tūkst. įvairių gamintojų krūtų implantų, kuriuos nešiojo 130 tūkst. pacienčių Didžiojoje Britanijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)