Vaikino iš Pietų Afrikos Respublikos mergina nurodė, kad yra maždaug ketvirtą mėnesį nėščia, ir jos nėštumas įrodo, kad „transplantacija suveikė“, teigė daktaras Andre van der Merwe. 

21 metų recipientas, kurio tapatybė neatskleidžiama, savo paties penio neteko per nevykusią apipjaustymo procedūrą, rašo bbc.com.   

Penio persodinimo operacija buvo atlikta gruodžio mėnesį. 

Stelenbošo universiteto ir Tygerbergo ligoninės chirurgai donoro penį prisiuvo per devynias valandas vykusią operaciją.   

Daktaras A. van der Merwe teigė, kad „labai apsidžiaugė“ išgirdęs, kad jo paciento mergina laukiasi kūdikio. Jis neprašė parodyti nėštumo testo, nes abejoti šia pora nėra pagrindo.   

Tolesnės transplantacijos 

„Būtent to mes ir siekėme, kad jis galėtų atsistoti, galėtų šlapintis ir atlikti lytinį aktą. Taigi tai yra svarbus jam įvykis“, - BBC sakė A. van der Merwe.   

Jis nemanė, kad vaikinas bus nevaisingas, nes problemų buvo su jo peniu, o ne sėklidėmis, pridūrė chirurgas. Pasak A. van der Merwe, gydytojų komanda dar tik vertins šios persodinimo operacijos sėkmę ir tuomet galės pratęsti tokias transplantacijas.   

Vaikinui po nevykusio apipjaustymo buvo telikęs vienas centimetras jo paties penio. Tuo metu jam buvo 18 metų ir jis gyveno aktyvų seksualinį gyvenimą. 

Persodindami donoro penį, chirurgai pasitelkė kai kurias kapiliarų ir nervų jungimo technologijas, naudotas per pirmąją veido persodinimo operaciją. Bandymų persodinti penį yra buvę ir anksčiau. Viena iš tokių operacijų buvo atlikta Kinijoje. Pranešimai rodė, kad operacija praėjo sėkmingai, bet vėliau organizmas svetimą lyties organą atmetė.   

Medikai tvirtina, kad Pietų Afrikos Respublikoje penių persodinimo poreikis yra vienas didžiausių pasaulyje. Šioje šalyje per tradicines iniciacijos ceremonijas kasmet suluošinama ar miršta dešimtys, o kai kuriais duomenimis, net šimtai, berniukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)