Groningeno universiteto medicinos centro mokslininkų komanda atliko 12 heteroseksualių moterų smegenų žievės srities, atsakingos už regą, tyrimus. Visos eksperimento dalyvės gėrė kontraceptines tabletes, švelninančias nuotaikų ir seksualinio aktyvumo pokyčius ciklo metu.
Eksperimento dalyvėms buvo pasiūlyta peržiūrėti tris filmus, kuriuose buvo erotinių bei oralinio ir vaginalinio sekso scenų.

Filmus žiūrėjusių moterų smegenys buvo tiriamos pozitronų emisijos tomografu, kuris reaguoja į kraujo kiekį įvairiose smegenų srityse.
Kraujo sutekėjimas į vieną ar kitą smegenų sritį byloja apie jos aktyvumą.

Tačiau tyrimo metu gauti rezultatai atskleidė, jog, atviresnes scenas žiūrėjusių moterų smegenų sritis, atsakinga už vizualinių dirgiklių apdorojimą, gaudavo žymiai mažiau kraujo. Kitaip tariant, minėtoji smegenų sritis tapdavo neaktyvi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)