Johnas Catlinas jau galvojo, kad jam amputuos koją po Juodosios našlės įkandimo. Kaip informuoja dailymail.co.uk, baiminamasi, kad Didžiojoje Britanijoje daugėja šių vorų.

Voro įkandimas sukėlė tokią stiprią infekciją, kad visiškai sutriko gyvybiškai svarbių organų veikla.

Pernai J. Catlinas kūrė namuose židinį, ir jam į kojos pirštą įkando voras. Greitai vyriškis pajuto keistą drebulį ir nuvyko į ligoninę. Kai atvažiavo, temperatūra buvo pakilusi iki 40 laipsnių. Medikai iš pradžių manė, kad jis apsinuodijo maistu, bet greitai diagnozavo infekcinį paviršinių audinių uždegimą.

Vyriškis pasakojo: „Dvi savaites pragulėjau ligoninėje. Visas ištinau, koja pasidarė tamsiai raudona, iššoko pūslės. Vienu metu sutriko vidaus organų veikla, ypač inkstų. Vieną naktį širdis daužėsi tarsi maratono bėgikas, gydytojai turėjo suleisti vaistų.“

Medikai baiminosi, kad dėl kilusios streptokokų infekcijos teks amputuoti koją, o infekcija išplito po visą kūną.

Vyriškis sveiksta jau visus metus, jam dar sunku vaikščioti.

Pastarosiomis savaitėmis Britanijoje padaugėjo į medikus besikreipiančių žmonių po Juodosios našlės įkandimų.

Dažytojas Rickis Whitmore‘as (39 m.) dirbdamas mokykloje išardė Juodosios našlės lizdą ir voras jam įkando. Gydytojai turėjo prapjauti koją ir išvalyti nuodus.

22 m. futbolininkui Steve‘ui Harrisui po voro įkandimo ištino šonas, o skausmas nepraeina ir po kelių savaičių.

Baiminamasi, kad artėjant žiemai ir šąlant orams, milijonai vorų gali patraukti į namus. Šiaip Juodosios našlės gyvena pietinėje Anglijoje dalyje, bet pastaruoju metu jų vis dažniau aptinkama Velse ir Škotijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)