Tačiau atlikus pionierišką operaciją, kurios metu buvo panaudoti pilvo riebalai, vaizdo efektų prižiūrėtojas, dirbęs su BBC serialu “Dr. Who”, dabar pilnai pasveiko, o jo sužalojimai beveik nematomi.

Tai pirmoji tokio pobūdžio operacija Didžiojoje Britanijoje, kurios metu buvo paslėptos veido sužalojimų pasekmės.

Karaliaus koledžo ligoninės chirurgai kompiuteriu suprojektavo titano plokšteles taip, kad jos atkurtų suskaldytą T. Barterio kaukolę, o į jo smilkinius sušvirkštė riebalų nuo jo pilvo.

“Daugelį mėnesių mano gyvenimas buvo sustojęs. Aš negalėjau dirbti, o mano regėjimas buvo dvigubas”, - sakė pietiniame Londono Brikstono rajone gyvenantis T. Barteris, kuris dabar lipa į uolas, plaukioja kajakais, fechtuojasi ir šokinėja parašiutu.

“Buvau išsigandęs, kad mano regėjimas niekada nepasitaisys ir aš visam laikui turėsiu atsisveikinti su savo darbu”.
“Dabar stengiuosi nuveikti viską, ko nepadariau anksčiau”, - pažymėjo jis.

Nelaimingas atsitikimas įvyko 2009 metų birželį, kai T. Barteris pametė savo namų raktus ir mėgino patekti į savo namą per lietaus vamzdį. Tačiau vamzdis neišlaikė jo svorio ir jis krito žemyn, atsitrenkdamas į plytinę pertvarą.

Kaimynai aptiko jį gulintį be sąmonės ir iškvietė greitąją pagalbą. Jis buvo nuvežtas į Karaliaus koledžo ligoninę, kur 10 dienų išbuvo komos būsenos. Gydytojai nustatė, kad lūžo ne tik jo koja, bet ir akiduobė bei skruostikaulis.

Medikams teko pašalinti dalį kaukolės dešinėje galvos pusėje, kad ji nespaustų pabrinkusių ir kraujuojančių smegenų. Kaukolės kaulus chirurgai pakeitė titano plokštelėmis. Jos taip pat buvo panaudotos akiduobei atkurti ir kaulams sujungti. Pastarosios plokštelės buvo sudėtos iš T. Barterio burnos vidaus, kad veide nesimatytų randų.

Iš ligoninės išrašytam T. Barteriui medikai davė tvirtą apsauginį šalmą, panašų į statybininkų. Šį šalmą jis turi mūvėti viešumoje, kad apsaugotų savo galvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją