- Gerb. Vyteni, vos prieš du mėnesius jums atlikta net 7 valandas trukusi operacija, o jūs jau dirbate. Ar ne per trumpai ilsėjotės Druskininkuose?

- Tiesą pasakius, labai džiaugiuosi rezultatais ir tuo, kaip dabar jaučiuosi. Išties gegužės 30 d. sukako lygiai du mėnesiai po operacijos, bet aš į darbą išėjau gegužės 12-ąją, mat dabar labai intensyvus laikotarpis.

Žinoma, man dabar privalomas labai griežtas mitybos režimas, kurio kasdien turiu laikytis. Tai apima ir maisto kiekį, ir jo paruošimo būdus, valgymo laiką ir pan. Be to, dar visi vaistai... Turiu patausoti fermentus.

- Ar daug mėgstamų patiekalų tenka atsisakyti?

- Dabartinis mano meniu nuo ankstesnio skiriasi radikaliai. Negaliu valgyti keptų produktų ar tokių, kurie ruošiami riebaluose. Negaliu valgyti ir daugelio produktų, kurie susiję su juose susikaupiančiomis medžiagomis. Realiai, net paprasčiausios manų košės neleidžia. Draudžiamų produktų sąrašas prasideda mano labai mėgstamais kotletais, juos keičiant garuose ruošta žuvimi, atsisveikinau ir su grilio patiekalais – keptomis dešrelėmis, šašlykais.

Juk man atlikta kasos operacija, o ji ypatingai svarbi virškinimo procesuose. Todėl turiu vengti produktų, kurie gali būti natūralūs padidinto kasos darbo dirgikliai ir taip sukelti kasos spazmus, skatinti didesnę sekreciją, kurios šiuo metu ir taip nedaug.

- Energijos nepritrūksta?

- Nepritrūksta. Būna akimirkų, kai jaučiu, kad reikia papildyti savo energetines atsargas, tačiau bent jau šiuo metu tikrai jaučiuosi gerai, gebu suktis.

- O kaip daktarai reagavo į jūsų veržimąsi dirbti?

Vytenis Andriukaitis (d.)
- Nebuvo jie patenkinti, žinoma, bet šis laikotarpis labai svarbus ir darbingas. Tačiau ir toliau reguliariai susitinku su daktarais, parodau, kad išpildau jų rekomendacijas. Nieko čia nepadarysi – yra pareigos, yra kalendorius, mano darbų niekas už mane nepadarys. 

Užvakar, pavyzdžiui, baigėme labai sudėtingą, kompleksinį teisės aktą dėl tarp gyvulių plintančių užkrečiamųjų ligų. Dabar sprendžiame ir kitą, daug jėgų reikalaujantį klausimą dėl modifikuotų produktų. Tema labai prieštaringa, todėl mano dalyvavimas būtinas.

- Ar pooperacinis laikotarpis dar ką pakoregavo? 

- Pakoregavo mano rūbus. Numečiau svorio. Nebežinau, ar grįšiu į savo pradinę 80 kg būseną. Mano ūgis – vienas metras 79 centimentrai, todėl įprastai sverdavau apie 80.

- O kiek dabar sveriate?

Gerokai mažiau. Nežinau, ką su rūbais teks daryti – gal kitiems palikti.

Anksčiau V. P. Andriukaitis yra minėjęs, kad dėl jo sveikatos būklės tartasi ir su Briuselio Šv. Luko, ir su Oslo, ir su Heidelbergo ligoninėmis, tačiau užduotis patikėta Santariškių klinikų specialistams, kuriais eurokomisaras labai pasitikintis. Operacijai vadovavęs Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. Kęstutis Strupas tada pabrėžė, kad politikui atlikta operacija buvo viena sudėtingesnių.


„Atlikta viena iš sudėtingesnių operacijų, susieta su kasos dalies šalinimu. Šalinimui naudojome inovatyvias metodikas, kurios visos pasiteisino“, - balandžio 17-ąją surengtoje spaudos konferencijoje sakė medikas.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)