Ministro teigimu, į naują ligoninės direktoriaus konkursą meras galėtų įtraukti ne tik ministerijos atstovą, ko prašo išeiti planuojantys gydytojai, bet ir gydytojų organizacijos ar kolektyvo atstovą.

„Jei merui Arvydui Nekrošiui, kaip konkurso organizatoriui, rūpi gydymo įstaigos ateitis ir medikai, jis turėtų išgirsti ką jie jam sako ir sustabdyti konkursą“, – Eltai perduotame komentare sako A. Dulkys.

„Nauja atranka galėtų būti pavyzdinė, įtraukiant ne tik ministerijos atstovą, bet ir gydytojų organizacijos atstovą, kolektyvo atstovą. Tokiu atveju skirčiau atsakingą SAM darbuotoją“, – pabrėžia sveikatos apsaugos ministras.

Raseinių ligoninė

Ministras teigia kalbėjęs su meru A. Nekrošiumi, kuris, išgirdęs medikų abejones dėl savivaldybės organizuojamo konkurso skaidrumo, paprašė A. Dulkio paskirti ministerijos atstovą vadovo atrankos įvertinimui. Tačiau, akcentuoja ministras, šiuo metu, kai konkursas jau įsibėgėjęs, paskirtas ministerijos atstovas nebegalėtų patikrinti jau atrinktų kandidatų tinkamumo.

„Kalbėjau su meru, prašo, kad būtų deleguotas ministerijos atstovas. Bet tenka pasakyti, kad jei šiame atrankos etape iš ministerijos būtų deleguotas atstovas į komisiją, jis negalėtų patikrinti jau atrinktų kandidatų tinkamumo ir nebūtų išsklaidytos medikų abejonės“, – sako A. Dulkys.

„Raginčiau, kaip ir Zarasų atveju, neversti gydymo įstaigų politinių žaidimų aikštelėmis ir gerbti tiek medikų, tiek pacientų interesus“, – pabrėžia ministras.

Arvydas Nekrošius

ELTA primena, kad Raseiniuose tarp ligoninės medikų ir savivaldybės kilo ginčas dėl vykstančio konkurso ligoninės direktoriaus pareigoms užimti. Gydytojai tikino, kad mieste ėmus sklisti kalboms, jog savivaldybė jau turi naują ligoninės vadovą, meras buvo paprašytas konkursą organizuoti skaidriai. Tačiau medikai teigė nebuvę išgirsti, todėl šią savaitę 7 specialistai pateikė prašymus išeiti iš darbo, o dar du gydytojai tokią galimybę svarsto. Apie tai galite plačiau paskaityti čia.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Konkursas ligoninės vadovo pareigoms užimti jau vyksta, jame, mero žiniomis, dalyvauja 5 kandidatai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)