Kiek vėliau feisbuke kūdikio mama pasidalino savo istorijos puse. Pasak jos, dėl mirties buvo kaltas medikų aplaidumas.

Santaros klinikos atsiuntė oficialią savo poziciją. Pateikiame ją patikslintą:

Nuoširdžiai užjaučiame artimuosius dėl vaiko mirties, tai labai skaudus ir sukrečiantis įvykis. Nors nesant tėvų ar kitų artimųjų sutikimo, neturime teisės pasakoti apie gydymo priežastis ir jo eigą, tačiau norime atkreipti dėmesį, kad būtent klinikų iniciatyva buvo kreiptasi į policiją dėl vaiko būklės jį atgabenus į ligoninę. Nuolat bendradarbiaujame ir palaikome kontaktą su policija ir kitomis institucijomis bei teikiame visus reikalingus duomenis vykdomuose tyrimuose.

Kad būtų galutinai išsklaidytos kylančios abejonės dėl medikų vaidmens šioje tragiškoje istorijoje, pradėsime ir vidinį tyrimą.

Portalui Delfi Santaros klinikų atstovai sakė plačiau negalintys komentuoti situacijos be mamos raštiško sutikimo dėl pacientų apsaugos įstatymo.

Santaros klinikos

Delfi primena, kad policijos departamentas informavo, jog spalio 11 d., apie 9 val., į Vilniaus ligoninę iš namų Vilniuje buvo pristatytas ir paguldytas kūdikis (berniukas, g. 2022 m. liepos mėnesį), kuris spalio 12 d., apie 17 val. 5 min., nuo patirtų sužalojimų mirė. Pirminiais duomenimis, sužalojimus kūdikis patyrė savo namuose, iškritęs iš vaikiškos lovytės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Vilniaus policija Delfi komentavo, kad informacija apie įvykį yra pirminė ir tik tyrimas parodys, kaip viskas įvyko. Anot policijos, duomenys, kad mažylis susižalojo galimai iškritęs iš lovytės, buvo gauti iš Santaros klinikų.

Mirusio mažylio mama naujienų portalui tv3 aiškino, kad policijos pateikta informacija yra melas – jos kūdikis neiškrito iš vaikiškos lovytės.

Anot jos, vaikas čiuožtelėjo žemyn gultuke, bet jis žemės pasiekęs nebuvo, iškritęs irgi nebuvo.

Naujienų portalui LRT.lt moteris komentavo, kad mažylis buvo su gipsu: „Kas sako, kad vaikas iškrito iš lovytės, tegul kartu paaiškina, kaip 2 mėnesių vaikas, kuris ne tik kad nesivarto, bet dar yra ir su judesius ribojančiu gipsu, galėjo iškristi iš lovytės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)