Vilniaus apygardos teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti R. Lizūnaitės, jos tėvų Danguolės ir Petro Lizūnų bei merginos gyvenimo draugo Kęstučio Pšitulskio pareikštą ieškinį Ukmergės ligoninei. Ieškovai teismo prašo priteisti 900 tūkst. Lt neturtinės bei 80 tūkst. Lt – turtinės žalos atlyginimą.

Civilinę bylą dėl žalos, patirtos gydytojų esą neteisėtais veiksmais teikiant medicinos paslaugos, atlyginimo nagrinėjantis teisėjas Algirdas Auruškevičius nusprendė, kad ieškovai turi teisę į privatumą, todėl ieškinį nusprendė nagrinėti neviešuose posėdžiuose.

Tiesa, gali būti, kad byloje teisėjui nereikės priimti sprendimo – Ukmergės ligoninei atstovaujantis advokatas pareiškė, jog ieškovams siūlys sudaryti taikos sutartį. „Manome, kad mūsų pasiūlymas yra rimtas, tačiau belieka laukti, ar sutiks ieškovai“, - sakė jis.

Tokiai taikos sutarčiai pritarė ir naujasis Ukmergės ligoninės vadovas, pareigas pradėjęs eiti nuo pirmadienio. Tiesa, neaišku, ar taikiam susitarimui pritars ieškovai – jie teismo posėdyje nedalyvavo, jiems atstovauja advokatas.

Bylos duomenimis, vos tragiškai nepasibaigusi istorija nutiko praėjusių metų birželį, Joninių išvakarėse, kai R. Lizūnaitė atvyko į ligoninę gimdyti pirmojo kūdikio. Čia jai buvo skirti gimdymą skatinantys vaistai, tačiau jie teigiamų rezultatų nedavė, todėl nuspręsta daryti Cezario pjūvį. Po jo dabar jau ligoninėje nedirbantis anes­te­zio­lo­gas re­a­ni­ma­to­lo­gas Aro­nas Mov­šo­vi­čius gim­dy­vei at­li­ko spinalinę nejautrą, tačiau R. Lizūnaitę iš­ti­ko ko­ma – vaistai turėjo nujautrinti apatinę kūno dalį, tačiau dėl neaiškių priežasčių užblokavo kvėpavimo takus.

Pacientę medikai išvežė į Santariškių klinikas, komoje ji praleido tris savaites. Atsigavusi jauna motina nieko neprisiminė – nei kad buvo ligoninėje, nei kad yra susilaukusi kūdikio. Be to, jai sutriko judėjimas, kalba, ji iki šiol nieko neprisimena, todėl priversta iš naujo mokytis gyventi.

Medikai ukmergiškei nustatė vos 20 proc. nedarbingumą, nes jai yra konstatavę fiksacinę amneziją – moteris prisimena tik tol, kol mato.

Jauna motina šiuo metu rūpinasi jos tėvai ir mylimasis – jiems taip pat tenka globoti R. Lizūnaitės naujagimę. Laimei, mergytė yra gimusi sveika.

R. Lizūnaitės tėvai yra įsitikinę, kad dėl jų dukros sugriauto gyvenimo yra kaltas spinalinę nejautrą atlikęs gydytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (338)