„Įvertinus gaisro, vykusio įmonėje „Ecoservice“ (...) mastą, trukmę, oro užterštumo duomenis, mokslinius duomenis dėl galimos vaisių, daržovių taršos gaisro metu ir maisto, geriamojo vandens laboratorinių tyrimų duomenis po anksčiau Lietuvoje vykusių (...), rizika dėl vaisių, daržovių, geriamojo vandens užterštumo nėra tikėtina“, – skelbia VMVT.

Tarnyba nurodo, kad tokių gaisrų kaip ir atliekų perdirbimo punkte „Ecoservice“ metu į aplinką išsiskiria cheminės medžiagos (anglies monoksidas, sieros ir azoto oksidai, dioksinai, furanai, policikliniai aromatiniai angliavandeniliai ir kt.), tačiau jos iš dirvožemio į augalus nėra pasisavinamos. Todėl, pažymi VMVT, vaisiai, daržovės ir geriamasis vanduo nėra priskiriami rizikingų produktų kategorijai

Todėl VMVT ragina laikytis bendrųjų maisto saugos rekomendacijų: tinkamai apžiūrėti maisto produktus (vaisius, daržoves, uogas), prieš valgant visus vaisius ir daržoves gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Be to, pažymima, kad maistui reikėtų vandenį vartoti tik iš tinkamai įrengtų, prižiūrimų šachtinių šulinių, gręžinių.

ELTA primena, kad šeštadienį ryte Vilniuje, Gariūnų gatvėje, atliekų rūšiavimo centre „Ecoservice“ kilo didžiulis gaisras, kurį ugniagesiai gesino iki sekmadienio popietės.