Aistringas bučinys, kai įsisiurbiama į partnerio odą, kad liktų žymė, gali pakenkti pagrindinei kaklo arterijai. Dėl atsiradusios kraujosruvos gali susiformuoti insultą sukeliantis kraujo krešulys.

Būtent toks likimas po paženklinto bučinio ištiko vieną paauglį: susiformavus kraujo krešuliui, jį netrukus ištiko insultas.

17-os metų Julio Maciasas Gonzalezas iš Meksiko miesto sukėlė šoką prie pietų stalo susėdusiems šeimos nariams, kai staiga jį ištiko nevaldomos konvulsijos.

Dar tą pačią dieną jaunuolį aistringu bučiniu paženklino jo draugė, taigi, manoma, kad dėl kraujosruvos pradėjo formuotis į smegenis nukeliavęs kraujo krešulys.

Ištikus nelaimei buvo nedelsiant iškviesti paramedicinos specialistai. Deja, niekuo padėti jie negalėjo ir paauglys netrukus mirė.

Manoma, kad mirties priežastis – krešulio formavimąsi paskatinusi bučinio sukelta kraujosruva. Pasiekęs smegenis krešulys sukėlė insultą.

Vaikino šeima dėl patirtos netekties kaltina 24-erių metų paauglio draugę. Beje, ji šuo metu yra dingusi.

Jau ne pirmą kartą kyla abejonių dėl lemtingų įsiurbiančių bučinių pasekmių.

2011-aisiais metais 44-erių metų moteris iš Naujosios Zelandijos po patirto širdies smūgio nebegalėjo pajudinti kairiosios rankos.

Pastebėję bučinio paliktą kraujosruvą, gydytojai tuojau pat suprato, kad buvo pažeista kaklo arterija ir ištikus širdies smūgiui moters galūnė liko paralyžiuota.

Įsiurbimo sukeltos kraujosruvos vietoje susiformavo kraujo krešulys. Jam pasiekus širdį, moterį ištiko širdies smūgis.

Oklando ligoninėje moterį gydęs Teddy Wu sako: „Keik žinau, tai primas kartas, kai į ligoninę patenkama dėl bučinio žymės.“

Bučinių žymės lieka tada, kai vienas asmuo kurį laiką įsisiurbia į kitos asmens odą. Dažniausiai tokios žymės paliekamos kaklo srityje.

Susidarant kraujosruvai sutrūkinėja poodiniai kapiliarai, todėl atsiranda mėlynė. Ji gali neišnykti net porą savaičių.

Po įsiurbiančių bučinių smegenų ar širdies smūgius sukeliantys kraujo krešuliai susiformuoja palyginti retai. Dažniau pasitaiko sutinimo atvejų, kuriuos tenka gydyti ledo kompresais.

Žmonės bučinių paliktas mėlynes stengiasi užmaskuoti kosmetinėmis priemonėmis, dangsto skarelėmis arba apykaklėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)