iš nevirtos plakė koktelius bei gamino iš jos „Tako“ padažą, praneša „The Daily Mail“.

Nickas Bainesas, rašantis apie maistą ir keliones, paaiškino norėjęs paragauti, koks placentos skonis.

Leidinyje „The Guardian“ jis rašo: „Kai ruošiau ją pasidėjęs ant pjaustymo lentelės, ji atrodė daug patraukliau, nei įvairūs plaučkepeniai, kuriuos man yra tekę gaminti. Ji tiesiog kėlė apetitą.“
„Mėsa buvo sodri, priminė jautieną. Ji buvo minkšta, kaip mėsa nuo krūtinkaulio, priminė Teksaso kepsnį.“

N. Barnesas prisipažino užsimanęs paragauti placentos, kai jie su žmona pradėjo planuoti vaiką. Vyras save laiko smalsiu mėsėdžiu, kuris nenorėjo praleisti tokios retos progos.

Tačiau net ir jis sudvejojo, kai pamatė ką tik iš organizmo pašalintą placentą ir pasibaisėjusių akušerių veidus.

Galiausiai vyras neparsinešė namo visos placentos, o tik „kelis sultingiausius gabalėlius“.

Kitą dieną, žmonai pasislėpus kitame kambaryje, jis susmulkino nevirtą placentą ir pasigamino tirštą kokteilį.

Savo patirtį vyriškis aprašo taip: „Pradžioje jautėsi išskirtinis bananų skonis, pereinantis į metalinį kraujo poskonį. Jautėsi ir mineralinis žemės skonis, tad bendras skonis buvo visiškai toks pat, kaip kvapas gimdykloje.“

Tačiau jam labiau patiko su česnakais ir paprikomis troškinta placenta, kurią jis sutrynė ir pagamino „Tako“ padažą.

N. Barnesas papasakojo skaitęs istorijų apie moteris, kurias užplūdo emocijos, kai jos užvalgė savo placentos. Vyriškis prisipažino, kad jo nuotaika po kulinarinio eksperimento nepasikeitė.
Pastaruoju metu placentofagija – placentos valgymas – labai išpopuliarėjo.

Moterys po gimdymo valgo savo placentas, kad išvengtų pogimdyminės depresijos ir pagerintų pieno gamybą. Išeitis sugalvota netgi jautriosioms, kurias pykina nuo tokių eksperimentų. Už atitinkamą mokestį iš placentos pagaminamos mažytės tabletės, kurias galima gerti dar daug metų po gimdymo.

Tabletes gaminančios kompanijos teigia, jog jose gausu svarbių maistinių medžiagų ir hormonų, tad jos gali padėti sumažinti stresą bei sustiprinti motinos ir vaiko ryšį.

JAV televizijos serialo „Reklamos vilkai“ („Mad Men“) žvaigždė January Jones prisipažino, kad po gimdymo vartojo placentos tabletes norėdama išvengti pogimdyminės depresijos ir atstatyti jėgas.
Tačiau ne visi pritaria šiai teorijai – kritikai teigia, kad nėra įrodymų, jog placentą valgyti sveika. Netgi atvirkščiai, ji gali sukelti infekcijas. 

„The Daily Mail“ reziumuoja, jog nėra akivaizdžių įrodymų, kad placenta teigiamai veikia sveikatą, ir įspėja, kad nepatartina valgyti svetimos placentos, nes galima susirgti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)