Turkų medikai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad saikingas kiekis pistacijų, kuriose gausu baltymų ir ląstelienos, gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, taip pat padeda turintiems erekcijos sutrikimų vyrams.

Medikai ištyrė 14 stipriosios lyties atstovų. Visi buvo vedę ir kreipėsi į gydytojus dėl erekcijos sutrikimų. Medikai patarė jiems kasdien suvalgyti po 100 gramų pistacijų. Po trijų savaičių tarptautinis erekcijos funkcijos indeksas (IIEF) padidėjo nuo 36 iki 54 punktų. Tyrėjų nuomone, tai akivaizdus pagerėjimo įrodymas.

Tiesa, medikai įspėja, kad prieš keičiant viagrą į pistacijas, vertėtų detaliau išanalizuoti tyrimo rezultatus. Tyrime dalyvavo nedidelis skaičius vyrų, be to, nebuvo vadinamosios kontrolinės grupės, iš kurios sprendžiama apie placebo poveikį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)