Anot poliklinikos direktoriaus, nepertraukiamas poliklinikos darbas šiomis dienomis buvo būtinas, nes tiek Vilniaus mieste, tiek visoje šalyje pacientams darosi vis sudėtingiau patekti pas medikus.

„Peržiūrėjome šventinių dienų statistiką ir matome, kad paslaugos pacientams buvo reikalingos visomis dienomis. Vidutiniškai sulaukdavome 250 skambučių, dirbo karščiavimo kabinetai, gydytojai kiekvieną dieną konsultavo namuose COVID-19 besigydančius pacientus. Taip pat pacientai turėjo galimybę atlikti COVID-19 PGR tyrimus“, - sako Antakalnio poliklinikos direktorius Evaldas Navickas.

Evaldas Navickas

Paslaugos karščiuojantiems pacientams šventinėmis dienomis būtinos

Švenčių dienomis Antakalnio poliklinikos gydytojai įvertinę paciento būklę kvietė atvykti ir atlikti instrumentinius ar laboratorinius tyrimus bei išsamesnę apžiūrą.

„Pacientus karščiavimo kabinetuose priėmiau gruodžio 26 dieną. Iš tiesų, tokių paslaugų poreikis didžiulis. Pacientai karščiuojantys, jaučiasi blogai. Įprastai tokie pacientai poliklinikų nedarbo metu vyktų į skubios pagalbos priėmimo skyrius, o šį kartą pagalbą suteikėme čia ir dabar poliklinikoje. Taip padėjome savo kolegoms ligoninėse kovojantiems pirmose COVID-19 linijose “, - teigia Antakalnio poliklinikos Darbo medicinos ir Aviacijos medicinos centro vedėja Raimonda Kungytė.

Infekcinių ligų gydytoja Alina Voinič karščiuojančius pacientus kartu su dviem šeimos gydytojomis konsultavo sekmadienį.

„Iš viso karščiavimo kabinete turėjome 15 pacientų. Iš jų, įvertinę blogėjančią sveikatos būklę, 2 nusiuntėme gydymui į stacionarą. 10-čiai pacientų nustatyta pneumonija, pakoreguotas gydymas. Jie išleisti gydytis į namus. Įprastomis sąlygomis visi 15 pacientų būtų užgulę ligoninių priėmimo skyrius“, – teigė A. Voinič.

Antakalnio poliklinikos dirbs ir per naujuosius

Antakalnio poliklinika planuoja dirbti ir naujųjų metų dienomis.

„Šiuo metu planuojame, kaip dirbsime ir kokią pagalbą teiksime naujųjų metų dieną, bei sausio 2 ir 3 dienomis”, – teigia E. Navickas.

Detalus darbo grafikas bus pateiktas Antakalnio poliklinikos internetiniame puslapyje.

Pacientai, kuriems bus reikalinga pagalba švenčių dienomis turi kreiptis į Antakalnio poliklinikos registratūrą 85 2342515.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)