Veikiant ultravioletiniams spinduliams ir padidėjus vitaminų dozėms mūsų organizmuose – ir vyrų, ir moterų – vasarą suintensyvėja hormonai, atsakingi už lytinį potraukį. Tik ar verta tam potraukiui pasiduoti?

Kai oro temperatūra perkopia 35°C, medikai primygtinai rekomenduoja susilaikyti nuo sekso turintiems problemų su širdimi. Taip pat nepatariama mylėtis patyrusiems infarktą, insultą, sergantiems hipertonija.

Per karščius taip pat greičiau užsikrečiama lytiniu keliu plintančiomis ligomis, nes patogeniniai organizmai labai suaktyvėja. O ir netikėtai pastoti šansai kur kas didesni, mat nesavalaikės ovuliacijos tikimybė karštuoju metų laiku išauga 15–20 procentų.

Jeigu nuspręsite atsiduoti kūniškiems malonumams kambaryje, kuriame veikia kondicionierius, padidės persišaldymo tikimybė.

Ar tai reiškia, kad vasarą seksą reikia pamiršti?! Tai būtų labai kategoriškas sprendimas, juolab seksologai tvirtina, kad moters sveikatai ir normaliai hormonų veiklai palaikyti seksas būtinas bet kokiu oru. Tiesiog reikėtų laikytis keleto taisyklių:

· Jokio alkoholio, cigarečių ar dirbtinių stimuliatorių (tokių, kaip viagra) - tai kelia spaudimą, o per karščius tai gali būti pernelyg pavojinga;

· Pasirūpinkite kontraceptinėmis priemonėmis, kad nepasigautumėte lytiniu būdu plintančių infekcijų ir neplanuotai nepastotumėte;

· Nereikia pernelyg aktyviai mylėtis, verčiau rinkitės ramų seksą;

· Verčiau meilės žaidimus atidėkite vėlyvam vakarui, kai karštis atslūgsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)