Neseniai Vilniaus miesto tarybos narys Saulius Čaplinskas savo feisbuko paskyroje pasidalino iš gydymo įstaigų gautais duomenimis, kiek bruto, tai yra „ant popieriaus“ vidutiniškai Vilniuje uždirba gydytojai ir slaugytojai.

Tačiau neilgai trukus, pasidalintos lentelės sukėlė medikų diskusijas. Pasak jų, niekas tokių algų iš tiesų negauna.

Duomenis pateikė pačios įstaigos


Kaip pasakojo Saulius Čaplinskas, jau kurį laiką Vilniaus miesto savivaldybės sveikatos ir sporto reikalų komiteto nariai lanko sveikatos priežiūros bei sporto įstaigas, kad susipažintų su jų veikla ir problemomis. Apsilankius sveikatos priežiūros įstaigose, praktiškai visi jų vadovai pabrėžė, kad pagrindinė problema yra gydytojų ir slaugytojų trūkumas.

„Medikai mokosi labai ilgai, darbas labai atsakingas, todėl svarbu, koks jų atlygis“, – sakė S. Čaplinskas.

Tad gydymo įstaigos savivaldybei pateikė duomenis, kokią algą gauna slaugytojai ir gydytojai, vidutiniškai už pilną etatą.

Visgi medikų tokie duomenys neįtikino, o įrašas netruko susilaukti komentarų, kad tokių algų be priedų ir „į rankas“ iš esmės niekas negauna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)