Oktiabrskojės gyvenvietėje per savaitgalį pastipo 60 vištų, remdamasi pirmuoju Čeliabinsko srities gubernatoriaus pavaduotoju Andrejumi Gasilovu nurodė naujienų agentūra "Interfax".

Rusijos veterinarijos tarnyba patvirtino šį ligos protrūkį, tačiau kol kas nežinoma, ar Čeliabinską pasiekusia viruso rūšimi gali apsikrėsti žmonės.

Čeliabinskas yra jau šeštasis nukentėjęs regionas. Kiti penki - Altajus, Novosibirskas, Omskas, Tiumenė ir Kurganas - yra toliau į rytus Sibire. Tačiau tik Altajaus, Novosibirsko ir Omsko regionuose buvo nustatyta paukščių gripo rūšis H5N1, kuri yra mirtinai pavojinga žmonėms.

Nepaprastųjų situacijų ministerija naujienų agentūrai "RIA-Novosti" pirmadienį teigė, kad nuo šios ligos iki šiol pastipo 10 896 laukiniai ir naminiai paukščiai. "Iki šiol neužregistruota atvejų, jog paukščių gripu būtų apsikrėtę žmonės", - pažymėjo ministerija.

Nuo liepos 10 dienos šios ligos paveiktose srityse Rusija pradėjo masiškai pjauti paukščius. Valdžia taip pat pradėjo kontroliuoti paukščių ir paukštienos produktų judėjimą. Kitose šalies dalyse šalia paukštynų budi žmonės, kurie šaudo prie ūkio prisiartinančius laukinius paukščius.

Praėjusią savaitę Europos Komisija paragino valstybes nares uždrausti paukštienos ir gyvų paukščių importą iš Rusijos ir Kazachstano, kuris taip pat užregistravo paukščių gripo protrūkį netoli sienos su Rusija esančiame ūkyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją