Liepos 15 d. 16 val. 40 min. Prienų rajono pareigūnai gavo pranešimą, kad Jiezne pastebėtas neblaivus berniukas. Patikrinus vaiko būklę alkoholio matuokliu, berniukui nustatytas 1,05 prom. girtumas, praneša policijos departamentas. Mažametis (gimęs 2008 m.) paaiškino, kad išgėrė alaus ir vyno, o alkoholio jam davė tėvas (g. 1966 m.).

Alytaus apskr. VPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė DELFI pasakojo, kad vaikas išvežtas ir apgyvendintas Kauno respublikinės ligoninės Vaikų ligų skyriuje.

„Buvo gautas piliečio pranešimas, dėl to, kad pastebėtas neblaivus vaikas. Iškviesta policija vaiką perdavė medikams, o visą informaciją – Vaiko teisių apsaugos darbtuotojams. Jis buvo išvežtas į Prienų ligoninės Priėmimo skyrių. Iš ten pergabentas į Kauną. Šiuo metu vaikų turėtų rūpintis vaikų teisių specialistai.

Šeima yra socialinės rizikos grupėje, policijai žinoma. Vaikai šioje šeimoje auga tik su tėvu, motina yra mirusi. Šeima žinoma dėl savo gyvenimo būdo ir tam tikrų pažeidimų“, - sakė ji.

Specialistė informavo, kad tėvo versijos išgirsti dar nepavyko.

„Kol kas su tėvu pabendrauti nepavyko, nes tądien jis buvo pasišalinęs iš įvykio vietos. Šiuo metu jis yra ieškomas. Kai bus surastas, jis bus apklaustas“, - teigė K. Janulevičienė.

Respublikinės Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus atstovė Sandra Preišegalavičienė DELFI patvirtino, kad berniukas šiuo metu guli šioje ligoninėje, tačiau pavojus jo sveikatai negresia.

„Jis šiuo metu yra ligoninėje, daugiau komentuoti apie jo būklę neturime teisės. Jis berods rytoj jau turėtų būti išleistas. Apie vaiką pranešta Vaiko teisių specialistams, todėl berniukas bus perduotas jų žinioms“, - sakė ligoninės darbuotoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)