A. Matulas tikino neprisidėjęs prie žmonos laimėjimo

Seimo narys A. Matulas tikino, kad nesikišo į įvykusį konkursą dėl Pasvalio ligoninės vadovo pareigų.

„Aš nusišalinęs nuo tų dalykų ir nesikišu. Aš turiu gi dar protą ir patirties. Žmogus pagal išsilavinimą – 3 universitetai praktiškai, kelios kalbos, – tai aš manau, kad tinkamas, kompetentingas žmogus, bet nesikišau ir nesikišiu. Vien tai, kad ji mano žmona, tikriausiai nėra pretekstas įtarinėti“, – Eltai sakė parlamentaras.

Antanas Matulas

Anot konservatoriaus, ateityje problemų dėl žmonos naujų pareigų neturėtų kilti. Jei Sveikatos reikalų komitete būtų svarstomas klausimas dėl Pasvalio ligoninės, A. Matulas nuo jo nusišalintų.

„Pirmiausia, turi deklaruoti šiuos dalykus ir tą deklaruoju. Vienas dalykas, mes nesvarstome konkrečių įstaigų dalykų, bet jeigu būtų svarstoma, tai, be abejo, aš turiu nusišalinti, nes tikrai patirtį turiu ir žinau savo pareigas ir teises“, – akcentavo parlamentaras.

„Galima abejoti viskuo, bet šiuo atveju tiesiog nėra jokio absoliučiai pagrindo, tuo labiau, kad buvo vienas kandidatas“, – pridūrė jis.

A. Veryga: konkurso nebuvo, žmona – paskirta ligoninės vadove

Seimo narys A. Veryga atkreipė dėmesį, kad Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas priklauso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai – kaip ir A. Matulas. Pasak „valstiečio“, nebuvo stengtasi ir į konkursą kviečiant kandidatus.

Gintautas Gegužinskas

„Tai yra savivaldybė, kur meras yra amžinas konservatorių vadovas, tai viskas čia yra baltais siūlais siūta“, – Eltai komentavo Sveikatos reikalų komiteto narys.

„Suprantu, kad ten niekas per daug nesiveržia įstaigoms vadovauti, bet turbūt niekas ir nepersistengia kviečiant dalyvauti ar vadovauti“, – teigė A. Veryga.

Politikas neslėpė, kad jam būtų įdomu sužinoti sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio nuomonę apie įvykusį konkursą. A. Veryga priminė, jog ministras yra pakeitęs kvalifikacinius reikalavimus ligoninių vadovams, nes jie ribojo gausesnį dalyvavimą konkursuose ir vertė vadovu paskirti vienintelį kandidatuojantį.

Aurelijus Veryga

„Man būtų įdomiausia ministro pozicija. Kai kas iš valdančiųjų yra prisišnekėję, kai sakė, kokie čia konkursai, jeigu tik vienas dalyvauja. Ministras yra sakęs, kad tokiu atveju tai yra paskyrimai, o ne konkursai“, – sakė politikas.

„Tai reikia dabar taip ir vertinti – kaip paskyrimą žmonos, o ne konkursą, nes konkurso nebuvo“, – pabrėžė A. Veryga.

Parlamentaras taip pat prisiminė, jog jam buvus sveikatos apsaugos ministru, A. Matulas kritikavo A. Verygą dėl žmonos darbo Kauno klinikose.

„Nežinau, kaip dabar kolega, komiteto pirmininkas, kuris mane visą praėjusią kadenciją drožė dėl mano žmonos darbovietės, kuri jokia ne vadovė yra, o tik eilinė gydytoja, šią situaciją mato...“ – pažymėjo „valstietis“.

Apie tai, kad konkursą Pasvalio ligoninės vadovo pareigoms užimti laimėjo S. Matulienė, antradienį pranešė portalas tv3.lt. Portalui tai patvirtino Pasvalio rajono meras G. Gegužinskas.