Savivaldybės duomenimis, iš viso dokumentus dalyvauti atrankose pateikė po penkis kandidatus į kiekvieną įstaigą, konkursuose dalyvavo po 4 kandidatus, laimėtojai išrinkti per du etapus.

Liepos 31 dieną įvyko pirmieji pretendentų atrankos etapai, kurių metu buvo išrinkti po 2 daugiausia balų surinkę pretendentai. Į Raseinių ligoninės: Vidmantas Merkliopas ir Gintaras Pikūnas, į Pirminės sveikatos priežiūros centro: Paulius Aukštikalnis ir antrasis kandidatas, kuris nesutiko atskleisti asmens duomenų.

Antrajame atrankos etape dėl ligoninės direktoriaus pareigų pokalbyje su meru dalyvavo du kandidatai, o dėl PSPC atvyko tik vienas kandidatas (antrasis kandidatas informavo, jog toliau konkurse nedalyvaus).

„Pokalbio su kandidatais metu stengiausi išsiaiškinti jų ateities viziją, kaip turėtų būti gerinama šių minėtų sveikatos įstaigų paslaugų kokybė, kokių infrastruktūros ar žmogiškųjų išteklių valdymo tikslų jie siektų, kaip organizuotų efektyvų darbą įstaigose. Abu atrinkti kandidatai yra iš medicinos srities, tai suteikė jiems dar daugiau pranašumo. (...)“, – sakė Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius, kalbėdamas apie naujuosius išrinktus vadovus.

Susumavus rezultatus, atranką į VšĮ „Raseinių ligoninės“ direktoriaus pareigas laimėjo Gintaras Pikūnas, o į PSPC – Paulius Aukštikalnis.