Ekspertai tyrė 8 tūkst. Jungtinės Karalystės valstybės tarnautojų, analizavo jų sveikatos būklę ir vertino jų pasitenkinimo gyvenimo lygį. Norėdami gauti reikiamos informacijos, mokslininkai savanoriams uždavė klausimų apie meilę, santykius su kitais žmonėmis, laisvalaikį, gyvenimo standartus, darbą, šeimą, seksą ir savęs vertinimą.

Žmonių buvo paprašyta įvertinti savo pasitenkinimą gyvenimu, rašant balus kiekvienam anksčiau minėtam aspektui skalėje nuo 1 iki 7 (vienetas reiškia didelį nepasitenkinimą, o septynetas – didelį pasitenkinimą). Vėliau ekspertai analizavo savanorių ligos istorijas, didžiausią dėmesį skirdami širdies ligoms.

Paaiškėjo, kad kuo labiau savo gyvenimu patenkinti eksperimente dalyvavę britai, tuo mažiau jie rizikuoja susirgti širdies ligomis. 13 proc. visų, kurie mažiau rizikavo susirgti širdies ligomis, įvardijo, kad yra labai patenkinti savo darbu, šeima, seksu ir gerai vertina patys save. Tyrimo rezultatai galioja tiek vyrams, tiek moterims.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją