Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų mokslininkai tyrimo rezultatais dalijasi leidinyje „PLoS ONE“ pasirodžiusiame straipsnyje. Specialistai kolegų indėlį į persileidimų priežasčių tyrimą vertina teigiamai.

Pasikartojantys persileidimai – trys ar daugiau nėštumų, pasibaigusių nesėkme – kankina vieną iš šimto bričių.

Princesės Anne ligoninės Jungtinėje Karalystėje ir Utechtro universitetinio medicininių tyrimų centro medikai paėmė mėginių iš šešių moterų, neturinčių vaisingumo sutrikimų, gimdos ir šešių moterų, ne kartą patyrusių persileidimą.

Specialiame kanale, kurį sudarė dvi iš moterų gimdų paimtų ląstelių juostelės, atsidūrė kokybiški ir nekokybiški embrionai.

Ląstelės, paimtos iš sveikų moterų gimdos, pradėjo sparčiai augti ir gvieštis geros kokybės embrionų. Prastos kokybės embrionai buvo ignoruojami.

Tačiau ląstelės iš gimdos moterų, patyrusių ne vieną persileidimą iš eilės, pradėjo augti ir gvieštis tiek kokybiškų, tiek nekokybiškų embrionų.

Princesės Anne ligoninės profesorius Nickas Macklonas teigia: „Dauguma ne vieną persileidimą patyrusių moterų jaučiasi kaltos, kad jų organizmas atmeta nėštumą. Tačiau mes nustatėme, jog galbūt problema ne moters negalėjimas išnešioti, o vadinamasis per didelis vaisingumas, leidžiantis gimdoje įsitvirtinti net ir pražūčiai pasmerktiems embrionams“.

Mokslininkai pripažįsta, jog šio tyrimo išvados – tik mažas žingsnelis ilgame persileidimo priežasčių tyrimų kelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)