Redakcijai paskambinusi Jūrininkų ligoninėje besigydanti klaipėdietė Jolanta buvo nustebusi, kad kol vyksta remontas, ligoninėje nėra nei kavos aparatų, nei pardavimo aparatų su vandeniu ar kitais gaiviaisiais gėrimais.

„Jeigu žmogus guli ligoninėje, o artimieji neatveža ar niekas neatvažiuoja aplankyti, kur tam žmogui nusipirkti geriamo vandens? O norisi ir vandens, ir kavos atsigerti. Nejau reikia atvažiuoti į ligoninę su visa savo „kuknia“? Atsivežti savo virdulį, kavą, cukrų, pieną? Tai ne tik man aktualu, bet daugeliui čia besigydančių žmonių“, - kalbėjo pacientė.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės viešųjų ryšių specialistė Jolanta Juškevičienė pabrėžė, kad problema, jog Klaipėdos jūrininkų ligoninėje nėra kur atsigerti kavos, laikina.

„Ji iškilo dėl Maisto paruošimo skyriaus pastato remonto. Čia atliekamas ne tik kapitalinis remontas, kurio metu keičiama ventiliacijos sistema, vidinės komunikacijos, bet ir montuojama nauja, moderni virtuvės įranga. Dėl virtuvės remonto pacientams pusryčiai ir vakarienė dabar ruošiami ligoninės kavinėje. Dėl to ją teko laikinai uždaryti lankytojams. Kai tik bus baigtas virtuvės remontas, ligoninės kavinė ir vėl atvers duris ligoninės pacientams. Virtuvės remontą planuojama baigti iki pavasario“, - informavo J. Juškevičienė.

Ligoninės atstovė teigė, kad kavos aparatų koridoriuose ar fojė ligoninė pastatyti neketina.

„Prieš keletą metų tokie aparatai ligoninėje buvo pastatyti, tačiau nepasiteisino. Ne kartą kilo grėsmė pacientams, ne visada mokantiems tinkamai naudotis aparatu, nusiplikyti rankas. Kilo problemų ir dėl švaros. Koridorių grindys, net sienos būdavo nulaistomos kava, o ligoninės kiemas prišiukšlintas tuščių kavos puodelių“, - pasakojo J. Juškevičienė.

Jos teigimu, buvo nuspręsta kavos aparatų atsisakyti, nes ligoninėje veikia kavinė ir visi pageidaujantys kavos gali atsigerti ten.

„Šiuo metu, kol kavinė laikinai uždaryta, pacientai, pageidaujantys karšto gėrimo, gali kreiptis į skyrių virtuvėles, kur jiems bus ne tik įpilta atsigerti, užvirinama vandens kavai užplikyti. Vandens pacientai ar jų artimieji visada gali įsigyti ligoninėje esančioje vaistinėje“, - laikiną tvarką paaiškino pašnekovė.