„Tobulindami pareigūnų reabilitacijos sistemą siekiame, kad kiekvienas šalies pareigūnas laiku gautų kokybiškas reabilitacijos paslaugas tam, kad galėtų sėkmingai tęsti darbą tarnyboje“, – teigė VRM kanclerė Jovita Petkuvienė.

Ministerija pažymi, kad reabilitacijos paslaugomis kitais metais galės pasinaudoti pareigūnai, turintys per pastaruosius dvejus metus VRM Medicinos centro išduotus ir galiojančius siuntimus.

„Anksčiau per metus reabilitacijas paslaugas gaudavo iki 1,5 tūkst. vidaus reikalų statutinių tarnybų pareigūnų. Papildomos lėšos bus veiksmingai panaudotos įgyvendinant naują pareigūnų reabilitacijos modelį“, – rašoma VRM išplatintame pranešime.

Reabilitacijos paslaugos bus teikiamos VRM Medicinos centre, viešosiose įstaigose „Dainava“ ir „Pušynas“.

Nuo kitų metų pradžios VRM poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“ bus prijungtas prie Respublikinės Klaipėdos ligoninės, o valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centras „Dainava“ – prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų. Abiejų ligoninių steigėja yra Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Primenama, kad 2021 metais VRM atliko funkcijų peržiūrą ir nutarė atsisakyti savininko teisių ir pareigų penkiose įstaigose, taip pat ir viešosiose įstaigose „Pušynas“ ir „Dainava“.

Pakeitus šių įstaigų pavaldumą, jose kitais metais toliau bus teikiamos reabilitacijos paslaugas pareigūnams pagal su VRM sudarytas sutartis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)