51-erių Biržų rajono gyventojos mirtis buvo staigi ir netikėta – esą jai skaudėjo tik rankos riešą.

Trys mirusiosios vaikai po laidotuvių iškart kreipėsi į prokuratūrą. Jie įtaria, kad mama neatlaikė narkozės.

Anot sūnaus, prekybos centre dirbusiai motinai dėl riešo skausmų po gydymo nepagerėjus, medikai patarė gultis į ligoninę nesudėtingai operacijai, tačiau moteris neatsibudo.

„Kodėl kai jos buvo tokia sveikata, jai davė pilną narkozę? Kai buvo praeita operacija, nuo tos narkozės jai buvo labai negera“, – stebėjosi mirusiosios sūnus Rimantas Trainys.

Medikai pripažįsta, kad riešo operacija nebuvo sudėtinga, ji truko vos 25 minutes.

„Ligonei prašant ir manęs, ir anesteziologo, ir kitų buvo atlikta bendrinė nejautra“, – sakė gydytojas traumatologas Olgertas Kvedaravičius. Pasak jo, pacientė labai bijojusi ir nenorėjusi nieko nei girdėti, nei matyti.

Medikas tvirtina, kad pacientei širdis greičiausiai sustojo dėl nenuspėjamos reakcijos į medikamentus. Sūnus tikina, kad buvo slepiama, kad moterį ištiko koma.

Į Panevėžį išvežta sunki ligonė po dviejų dienų mirė. Vaikai reikalauja, kad ligoninėje būtų atliktas auditas. Su narkozės skyriaus anesteziologu susitikti nepavyko, antradienį jis ilsisi po budėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (460)